Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sivupiiri (redirect)

Boktips och –hyllor

Försvinnandet

Tipset 30.3.2020
Försvinnandet är en spännande bok som handlar om syskonen Ellen och Boel och deras fostersyster Carina, en flicka som bor med dem i huset på landet. Ellen och Boel har nyss flyttat till en liten ort på landsbygden. Eftersom huset hade extra rum, tyckte Ellens och Boels föräldrar att familjen kunde ta emot ett fosterbarn. Det blev Carina med sin tama råtta Signe som fick flytta in. Ellen och Carina blev goda vänner. Men sedan var det Boel som...

Bokhyllor

Astrid Lindgrens sagoskatt

Bokhylla
Astrid Lindgren (1907-2002) skrev sammanlagt 34 kapitelböcker och 41 bilderböcker. Några av hennes mest kända karaktärer är Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, barnen på Saltkråkan och i Bullerbyn, bröderna Lejonhjärta, Madicken och Ronja Rövardotter.

Tove Janssons Muminböcker

Bokhylla
I år (2020) är det 75 år sedan den första Muminboken gavs ut! Den heter "Småtrollen och den stora översvämningen". I den boken letar Muminmamman och Mumintrollet efter sin pappa som är ute på äventyr. Det börjar regna med en stor översvämning till följd.

Helmets lilla läsutmaning 2020

Bokhylla
Här har vi samlat en del böcker som passar in för dig som vill följa Helmets lilla läsutmaning 2020.  Utmaningen har 25 punkter. Några punkter måste du som läsare själv välja bok till, t.ex.

Adventsböcker

Bokhylla
Snart är det dags att öppna första luckan i adventskalendern och läsa första kapitlet i adventsboken. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton!

Böcker om pappor

Bokhylla
Snart är det fars dag igen och då kanske det kan vara roligt att låna böcker för mindre barn som handlar om just pappor och barns relation till pappor. 
1
2
3
4
5

Aktuellt

Helmets lilla läsutmaning 2020

Aktuellt i Sidospår 7.2.2020
Helmets lilla läsutmaning 2020ConfigureHelmets lilla läsutmaning 2020 En bra läsare klarar sig. Då du läser lär du dig förstå olika sortens texter och du hittar ord till...

Astrid Lindgrens sagoskatt

Aktuellt i Sidospår 17.3.2020
Det är inte bara Mumintrollet som fyller jämnt i år! Det gör nämligen även Pippi Långstrump, en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer. Första boken om Pippi Långstrump publicerades 1945, samma år som Tove Jansson publicerade "Småtrollen och den stora översvämningen" (första boken om...

Övrigt innehåll