Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sidospår

Boktips och –hyllor

Furan

Tipset 19.11.2021
Veckans boktips är en kuslig bok för barn i 3-6 års ålder av Lisen Adbåge som både skrivit och illustrerat boken. En familj ska riva ett gammalt hus och bygga ett nytt istället. De fäller några höga furor (tallar) på gården för att få byggmaterial. Men furorna börjar göra motstånd trots att de är sönderhuggna. Familjen hittar till exempel en massa barr på golvet och när det blåser hör de grenar mot fönstret, trots att de inte har några furor...

Bokhyllor

Baka, baka, liten kaka

Bokhylla
Den här bokhyllan inehåller bilderböcker och kapitelböcker som handlar om att baka kakor och bullar! Mums!

Halloween

Bokhylla
Det börjar närma sig Halloween! Här är en lista över böcker som handlar om Halloween. Böckerna lämpar sig för småbarn, barn som kan läsa själva och äldre barn/unga. Böckerna står i alfabetisk ordning.

Läslovstips 2021 (kapitelböcker)

Bokhylla
Ge dig ut på resa med hjälp av böckerna under läslovet i bokbranschens läsekampanj 30.9-29.10. Här är boktips för barn och unga, gemensamt är att de på något sätt handlar om resor. Läs om Island, Stockholm, Paris och många andra ställen när och fjärran.

Ulf Nilsson 1948-2021

Bokhylla
Den mycket populäre svenske författaren Ulf Nilsson har avlidit. Han skrev ett stort antal böcker för barn och ungdomar, bland annat om lillasyster Kanin och kommissarie Gordon. I den här bokhyllan finns några av hans många böcker. 

Hösten kommer

Bokhylla
Det börjar bli höst ute. Dagarna blir kortare och kyligare, trädens löv får en vacker färg innan de faller till marken. På biblioteket finns en hel del böcker som passar bra att läsas på hösten. I den här bokhyllan finns en del av dem.
1
2
3
4
5

Aktuellt

Fotbollsböcker

Aktuellt i Sidospår 16.7.2021
Det finns en massa böcker om fotboll för barn och unga. Den här sommaren har vi kunnat njuta av EM i fotboll och det har kanske fått en del barn att bli intresserade av fotboll. Därför tänkte jag ta upp några fotbollsserier för barn. Klicka på seriens namn för att komma till bokhyllor där böckerna...

Nattkorpen vann fint pris

Aktuellt i Sidospår 25.11.2021
Nattkorpen av Johan Rundberg vann årets Augustpris för bästa barn-...

Övrigt innehåll