Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sidospår

Boktips och –hyllor

Jag gör som jag vill!

Tipset 20.5.2022
Beppe är en viljestark flicka som tycker det är fel att flickor ska ha syslöjd i skolan, medan pojkarna får ha träslöjd. Flickorna ska sticka och garnet känns svettigt på händerna. Hon vill inte sticka! Hon vill ha träslöjd i stället. Hon vill hamra och snickra. Sedan är det det här med ishockeyn. Varför får inte flickorna spela ishockey? Varför är det bara pojkarna som ska få göra det? Beppe måste göra något för att få en ändring på det!Jag gör...

Bokhyllor

Bilderböcker om våren

Bokhylla
Det blir varmare, snön smälter och de första blommorna tittar fram. Här är bilderböcker som handlar om våren! Böckerna står i alfabetisk ordning efter bokens titel.

Påskböcker

Bokhylla
Några påskböcker för barn. Både bibliska berättelser och böcker om påskägg. För större och mindre barn.

Vinterböcker för barn

Bokhylla
Vinter med kalla dagar och snö. Då är det roligt att vara ute och bygga snögubbar och åka pulka. Men ibland kan det också vara skönt att bara vara inne och mysa. Här är barnböcker och bilderböcker som handlar om vintern. 

Baka, baka, liten kaka

Bokhylla
Den här bokhyllan inehåller bilderböcker och kapitelböcker som handlar om att baka kakor och bullar! Mums!

Läslovstips 2021 (kapitelböcker)

Bokhylla
Ge dig ut på resa med hjälp av böckerna under läslovet i bokbranschens läsekampanj 30.9-29.10. Här är boktips för barn och unga, gemensamt är att de på något sätt handlar om resor. Läs om Island, Stockholm, Paris och många andra ställen när och fjärran.
1
2
3
4
5

Aktuellt

Runeberg Junior priset 2022

Aktuellt i Sidospår 9.2.2022
Förra lördagen (5.2) delades Runebergpriserna ut. Vinnaren av Runeberg Junior-priset heter Edu Kettunen. Han är bl.a. musiker. Hans prisvinnande bok heter...

Nattkorpen vann fint pris

Aktuellt i Sidospår 25.11.2021
Nattkorpen av Johan Rundberg vann årets Augustpris för bästa barn-...

Övrigt innehåll