Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sidospår

Boktips och –hyllor

Saga och Moses

Tipset 11.9.2020
Veckans boktips handlar om Saga och Max, två barn som är ute och går. Saga är på dåligt humör, eftersom det har kommit en cirkus till stan, och alla i klassen ska gå på cirkus. Men Saga får inte gå, eftersom mamma tycker det är för dyra biljetter.De får syn på en häst som står på gräset och äter. Hästen har rymt. Det är en snäll häst och de lyckas sätta ett hopprep runt halsen på den och börjar gå längs vägen. De frågar en gammal dam om det är...

Bokhyllor

Om förskolor och skolor

Bokhylla
Skolorna har nyss börjat en ny termin och då passar det bra att läsa böcker om hur det är att börja i förskolan eller på första klass i skolan.

Bilderböcker om att få och ha syskon

Bokhylla
Att få småsyskon är något mycket speciellt för barnet som nu ska bli storasyster eller storebror. Många barn kan ha frågor om hur det kommer att bli när syskonet är här.

Rim och ramsor

Bokhylla
Det är roligt att läsa rim och ramsor för barn, och barnen brukar älska det! En av de stora namnen inom rim och ramsor är Lennart Hellsing som bland annat skrev om Herr Gurka som dansar och om Krakel Spektakel. Jag kan verkligen rekommendera dem.

Simning och att lära sig simma

Bokhylla
Här är en bokhylla med böcker för de allra minsta och lite äldre barn som vill lära sig simma. Här finns många böcker om simhallar och badstränder.  Bokhyllan är uppställd i alfabetisk ordning.

Nallebjörnar

Bokhylla
Här kommer ett antal böcker om mysiga nallar. Här finns pekböcker, bilderböcker, kapitelböcker och godnattsagor. Jag kan speciellt rekommendera böckerna om Familjen Nalle!
1
2
3
4
5

Aktuellt

Helmets lilla läsutmaning 2020

Aktuellt i Sidospår 7.2.2020
Helmets lilla läsutmaning 2020ConfigureHelmets lilla läsutmaning 2020 En bra läsare klarar sig. Då du läser lär du dig förstå olika sortens texter och du hittar ord till...

SFV:s rit- och skrivtävling Snälla hjältar

Aktuellt i Sidospår 1.9.2020
Rit- och skrivtävlingen Snälla hjältar arrangeras för första gången och gäller årskurserna 1–9 i den grundläggande utbildningen. Tävlingen riktar sig till de finlandssvenska skolorna.  Empati är tävlingens ledord. Syftet med tävlingen är att: 

Övrigt innehåll