Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sidospår

Boktips och –hyllor

Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg

Tipset 17.9.2021
Veckans boktips handlar om Jenna som delar in sitt liv i två delar; före och efter kraschen. Hon är inblandad i en fruktansvärd bilolycka där hennes mamma avlider och Jenna överlever. Efter kraschen börjar en lång kamp för att komma tillbaka. Hon tillbringar mycket tid på sjukhus och med rehabilitering. Samtidigt har hon skuldkänslor. Kanske är det hennes fel att mamman krockade med lastbilen så att mammas bil flög över räcket på bron, ner i...

Bokhyllor

Hösten kommer

Bokhylla
Det börjar bli höst ute. Dagarna blir kortare och kyligare, trädens löv får en vacker färg innan de faller till marken. På biblioteket finns en hel del böcker som passar bra att läsas på hösten. I den här bokhyllan finns en del av dem.

Om förskolor och skolor

Bokhylla
Det är dags för en ny termin och då passar det bra att läsa böcker om hur det är att börja i förskolan eller på första klass i skolan.

Sommarläsning för barn och unga

Bokhylla
Här följer tips på sommarläsning för barn och unga. Böckerna handlar om en mängd olika teman, men gemensamt är att de utspelas på sommaren. 

Sommarböcker för barn

Bokhylla
Ett axplock av alla sommarböcker för barn. Här finns pekböcker för de allra minsta och även böcker för lite större barn. Böcker står i alfabetisk ordning enligt bokens titel.

Greta Gris

Bokhylla
Greta Gris är en mycket populär serie för de mindre barnen. På finska heter hon Pipsa Possu och på engelska heter hon Peppa Pig. Det finns en hel del böcker om Greta Gris och hennes föräldrar och lillebror Georg.
1
2
3
4
5

Aktuellt

Fotbollsböcker

Aktuellt i Sidospår 16.7.2021
Det finns en massa böcker om fotboll för barn och unga. Den här sommaren har vi kunnat njuta av EM i fotboll och det har kanske fått en del barn att bli intresserade av fotboll. Därför tänkte jag ta upp några fotbollsserier för barn. Klicka på seriens namn för att komma till bokhyllor där böckerna...

Boktips till Läsveckan 2021

Aktuellt i Sidospår 8.4.2021
Vi är nu mitt inne i Läsveckan, i år 5-11.4. Temat för 2021 är Läskunnighet - en medborgarfärdighet. Här följer några tips på böcker man kan läsa, inte bara under Läsveckan, utan hela året. Böckerna vänder sig till barn och ungdomar i olika åldrar. Jag länkar till bokhyllor där böckernas pärmbilder...

Övrigt innehåll