Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Varjopuutarha

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Pihla käy lukiota. Hän on käynyt erityiskoulua ja vaikka käy nyt tavallista lukiota niin hän tietää että on vammainen, erilainen, friikki. Hänellä on kaksi kaveria, mutta ei he ymmärrä häntä täysin. Äidin takia Pihla yrittää tavata kavereita ja olla muiden kanssa. Vaikka mielummin hän olisi yksin. Mielummin hän olisi puutarhassa, joka on muiden mielestä pelkkä ryteikkö, mutta Pihlalle se on puutarha.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Lukiota käyvä, lievästi autistinen Pihla joutuu kohtaamaan menneisyytensä, kun alakoulun erityisluokalta tuttu Matja palaa hänen elämäänsä. Pihla tapaa Matjan koulun lähistöllä sijaitsevassa pusikoituneessa barokkipuutarhassa, josta on tullut Pihlalle tärkeä paikka. Matja pysyy Pihlalle pitkään arvoituksellisena, mutta vähitellen kaikki kerrokset paljastuvat. Vaaratilanne puutarhassa pakottaa Pihlan kohtaamaan pelkonsa. Aina ei voi turvautua äitiin. On pakko itsenäistyä. Monitasoinen tarina luotaa autistisen tytön todellisuutta poikkeuksellisen herkällä tavalla. Millaista on elää ns. normaalien maailmassa, jos meteli ja kosketus aiheuttavat kipua tai jos oma olemus on aina muiden silmissä kummallinen? Jos ei ymmärrä ajan kulkua tai löydä perille? Maria Aution vakavan mutta toivorikkaan kirjan keskiössä on Pihlan ja hänen äitinsä lämmin suhde, joka antaa voimaa molemmille.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
202
Kustantaja