Metsänmörkö ja valonpiika

Tyyppi

kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kihovauhkosen mailla kulkivat ennen hiidet, keijungaiset ja jättimäiset jatulit. Sitten saapuivat ihmiset ja nimesivät paikan Raaheksi.
Metsänmörkö ja Valonpiika -kirjassa tapaat todellisia ja kuvitteellisia historian henkilöitä. Miten käy, kun kehrääjäneito Annu tapaa Suomen kenraalikuvernööri Per Brahen 1600-luvulla? Mikä oli 1800-luvulla eläneen onnettoman Gunillan ja hänen mielitiettynsä kohtalo? Saako Hans hyvitystä Kunnianarvoisilta Raatintamiehiltä ja miten käy tytön, joka muuttaa flyygeliin? Metsänmörkö ja Valonpiika herättelee pieniä ja isoja tutkimaan kotiseudun historiaa kaikkialla.

Satutarinat ja runot on kirjoittanut raahelainen Aunimarjut Kari, joka tunnetaan erityisesti mitallisen runon taitajana. Kekseliäästä ja kirjavasta kuvituksesta vastaa raahelainen kuvataiteilija Milka Peltokangas. Kirjan täydentävät Kaj Chydeniuksen sykähdyttävät säveltulkinnat.

Metsänmörkö ja Valonpiika on fiktiota, mutta vahvasti yhteydessä paikallishistoriaan, ja osoitus siitä miten tästä voi syntyä yleisesti pätevää kirjallisuutta – kaikenikäisille.

(ntamo)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

satutarinoita, runoja ja lauluja Kihovauhkosen mailta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

93

Kustantaja

Muu tekijä