Sotaraamattu

Tyyppi

kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja keskittyy 1900-luvun maailmansotiin, mutta sukeltaa myös sitä edeltävän ajan uskomattomiin sotatarinoihin. Sisältää paljon aikaisemmin julkaisematonta arkistojen dokumenttimateriaalia!

Mukana mm.: Suomalaisten sotilaiden sotaretket Eurooppaan ja kauemmas Ruotsin vallan aikana: Yksittäisten sotilaskohtaloiden ja värikkäiden taisteluiden kautta välittyy kuva satojen vuosien takaisista sotilaiden kokemuksista. Suomen sotilaat Venäjän palveluksessa. Ja muut sen aikaiset sotatarinat: Krimin sota, suomalaiset upseerit tsaarin hovissa sekä santarmien tulo suomalaiseen katukuvaan muuttivat käsityksiä sotilaan ja virkavallan olemuksesta ja tehtävistä. Sisäisiltä konflikteilta ei voitu välttyä. Kutsuntalakko autonomian ajan loppupuolella sai mielenkiintoisia ilmauksen muotoja. Yksittäisiä suomalaisia osallistui jopa buurisotaan EteläAfrikassa. Myös 1800-luvun kansallisaatteen ravistelemassa Euroopassa moni suomalainen seikkailija koetteli onneaan. Suomalaisia taisteli myös Japaninsodassa maailman toisella laidalla. Suomen sisällissota ja I maailmansota: Vain 100 vuotta sitten suomalaisten veljessota piirsi eteemme traagisen ja verisen murhenäytelmän. Tästä viiltävän kipeästä muutaman kuukauden ajanjaksosta löytyy runsaasti pimentoon jääneitä sotilaskohtaloita, jotka tuodaan teoksessa esiin.

Yksittäiset suomalaissotilaat lähtivät myös yllättävän sankoin joukoin I maailmansodan taistelukentille eri puolille Eurooppaa. Kirjan kovaa ydintä on II maailmansodan aikaiset tapahtumat eri puolilla maailmaa: Teoksessa pureudutaan paitsi suomalaisten vaiheisiin, myös suomalaisten vangiksi jääneiden puna-armeijan sotilaiden haastatteluihin.

(Readme.fi)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

uskomattomat suomalaiset sotatarinat

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

352

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Puhtaaksikirjoittaja: Saara Ylönen