Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Irja Lastusen perintö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rehevä romaani Pispalan värikkäistä persoonista, Tampereen taidekauppaa temmellyskenttänään pitävistä hämärämiehistä ja miehestä, joka toteuttaa unelmansa.

1980-luvun alussa Pispala on Tampereen kruunu, mutta Ylä-Pispalan Rajaportin tienoilla kauneus on kortilla. Siellä seisova Lastusen talo on järkyttävien muistojen näyttämö. Murhatun antiikkikauppias Uuno Lastusen komea leski Irja on pitänyt osto- ja myyntiliikettä vanhassa talossa, joka hänen kuoltuaan on rappeutunut.
Ruokakauppiaana menestynyt Antti kaipaa elämäänsä uusia tuulia. Hän päättää ostaa Lastusen talon, korjata rakennuksen ja perustaa siihen taidekaupan. Kauheassa kunnossa oleva talo irtoaa pelkän tontin hinnalla. – Siitä sait nyt Irja Lastusen perinnön, Antin vaimo sanoo pahaenteisesti. – Kunhan vain et pettyisi!
Lastusen talo kaunistuu entiseen loistoonsa Antin ja Pispalan miesten yhteisin ponnistuksin. Valtavan korjausurakan jälkeen tuore taidekauppias pääsee tutustumaan taiteen ympärillä pyörivän liiketoiminnan kiemuroihin. Antti ei alaa tunne, mutta nyt on opittava. Lukijan päätettäväksi jää, selviääkö hän lopulta kuivin jaloin elämänsä kovimmista kokemuksista.
Lämpimällä huumorilla kerrottu Irja Lastusen perintö perustuu tositapahtumiin, joita kirjailija on höystänyt mielikuvituksellaan. Rauno Viinikka (s. 1940) on toisen polven kauppias, yrittäjä ja rakentaja. Hän on aikaisemmin julkaissut omaelämäkerralliset romaanit Kauppa joka ei suostunut kuolemaan (2003), Mitäs me kauppiaat (2005) ja Virhe piirustuksissa (2016).

(Mediapinta)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

280

Kustantaja

Kieli