Optiomiljonääri ja muita novelleja

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Novellikokoelma käsittää neljä kertomusta, joita yhdistävät Puutikkalan perinnekylä Sydän-Hämeessä, Suomen luonnon kauneus, ja suomalaisen miehen yksinäisyys ja uhma.

Ensimmäisessä humoristisessa tarinassa ”Jussille morsian” etsitään keski-ikäiselle poikamiehelle naisystävää turvautumalla kylän kovimman naistenmiehen apuun. Kun kaikki vanhat ja uudet konstit, apu löytyykin hyvin yllättävästä suunnasta.

Toisessa tarinassa, ”Rimpiläisen pimahdus”, seurataan vaatimattoman pikkuvirkamiehen Olavi Rimpiläisen tahatonta ajautumista rikoksen tielle, minkä seurauksena hän menettää vaimonsa ja työpaikkansa. Uusi elämä löytyy maalta entiseltä kotitilalta, jonka Olavi vuokraa omavaraistaloutensa tukikohdaksi. Hän kunnostaa rappiotilan kukoistukseen, mutta juuri kun kaikki alkaa olla valmista, kiinnostuukin tilan todellinen omistaja uudelleen kauniista perinnetilasta ja alkaa myydä sitä kovaan hintaan korvaamatta Olavin satsauksia tilan kunnostamisessa. Olavi raivostuu kokemastaan epäoikeudenmukaisuudesta ja kostaa vääryyden omalla tavallaan.

Kolmannessa tarinassa, ”Yksinpurjehtija”, pohtii juuri eläkeputkeen joutunut poikamies Peter Ståhlberg elettyä elämäänsä ja tekemiään ratkaisuja samalla, kun on löytänyt purjehtimisesta uuden elämänmuodon. Miten ihmisarka yksineläjä voisi elää hyödyksi yhteiskunnalle ja lähimmäisilleen, kun ura työelämässä on jo ohi?

Neljännessä tarinassa, ”Optiomiljonääri”, matkapuhelin yritys ”Mobile Communication and Information Alliance” eli MOCIA Oy:n henkilöstöjohtaja Henri Ståhlberg joutuu vauhtisokeuden valtaan ja ajaa taloutensa pahasti karille menettäen siinä rytäkässä kaiken, niin omaisuutensa kuin perheensäkin. Johdon uudet palkitsemisjärjestelmät pelastavat Henrin talouden, ja optiomiljooniensa avulla hän yrittää ostaa perheensä takaisin.

(Bookcover)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

276

Kieli