Kuun kosto

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Keskiaikaan sijoittuva maaginen kertomus pojasta, joka asuu pienessä rannikkokylässä ja haaveilee saavansa soittaa viulua. Sep menee kerran hylättyyn taloon, josta löytää kaappikellon. Kellon ääni pyytää Sepiä heittämään kuuta kengällä seitsemänä peräkkäisenä yönä. Sep tekee niin - mutta saa peräänsä kuun kirouksen, joka tekee pikkusisko Octaviasta mykän. Vasta kun Sepin viulunsoitto karkottaa valtavan merihirviön, taika raukeaa. - Brittiläinen kirjailija Joan Aiken (s. 1942) ja kuvittaja Alan Lee, joka tuli kuuluisaksi hologrammikuvakirjallaan peilikivi (1986).

(Lastenkirjainstituutti)
Maineikkaan englantilaisen kertojan jännittävä satu vie keskelle arvoituksellista keskiaikaa. Se on kertomus seitsemän veljeksen seitsemäntenä syntyneen isän seitsemännestä pojasta, seitsemästä kenkäparista, vanhasta kaappikellosta ja pahoihin henkiin uskovista kyläläisistä. Se kertoo kelmeästä kuusta ja mykästä pikkusiskosta, merihirviöstä, viuluista ja liikutuksen kyynelistä kuninkaan poskilla. Mutta ennen kaikkea se kertoo pienestä pojasta ja suuresta unelmasta – ja niin se kaikkien satujen tavoin sijoittuu kaikkialle ja kaikkiin aikoihin.

Novellistina, näyttelijäkirjailijana, dekkarikirjailijana, lasten- ja nuortenkirjailijana tunnetun ja tunnustetun Joan Aikenin (s. 1942) kiehtovan sadun on kuvittanut Alan Lee, joka tuli kuuluisaksi hologrammikuvakirjallaan Peilikivi (1986).

(Risingshadow)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

30

Kustantaja

Kieli

Kuvittaja