Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuinka selviytyä puolalaisesta äidistä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

16-vuotiaalla ruotsalaisella Alicjalla on puolalainen äiti ja sen huomaa. Alicja haluaisi olla kuin muut ruotsalaiset nuoret, mutta miten voi, sillä heille tulee puolalaisia laittomia remonttimiehiä, joiden kanssa on vain ongelmia. Alicja ihastuu parhaan kaverin ihastukseen ja puolalaiset sukulaiset majoittuvat heidän perheeseensä.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Ruotsalaisella Alicjalla on ongelma: äiti. Hän haluaisi olla kuin muut ruotsalaiset, mutta miten voi kun kotiin tunkee puolalaisia remonttimiehiä joka vain lisää ongelmia. Ja sitten hän vielä ihastuu ihan väärään tyyppiin.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Alicjan toiveissa on rauhallinen kesäloma, mutta turha toivo, siitä pitävät huolen Alicjan puolalainen äiti ja koko muu suku, joka tunkee nokkansa perheen asioihin.

16-vuotiaan Alicjan äiti on puolalainen ja isä ruotsalainen. Kesäloma on juuri alkanut, mutta äidin puolen suku meinaa pilata koko kesän. Eniten harmia aiheuttavat Sylwa-täti ja hänen tyttärensä Celestyna, jotka pakenevat Puolasta Sylwan alkoholisoitunutta miestä ja asettuvat asumaan Alicjan kotiin. Alicja joutuu viihdyttämään tätiä ja serkkuaan, ja joutuu heidän takiaan noloihin tilanteisiin. Alicja lähtee äitinsä mukaan Puolaan hakemaan heidän loput tavaransa, ja mukaan tarttuu myös pari puolalaista remonttireiskaa, joiden tekemisiä Alicja saa olla selittelemässä. Mutta suurin mielipaha aiheutuu siitä, kun Alicja huomaa yllättäen rakastuneensa parhaan ystävänsä ihastukseen. Eikä tunne suinkaan ole yksipuolista.. Ja Alicja kun toivoi vain, että kesä olisi mukava ja rauhallinen. Kaikkea muuta!

(Jenski / Sivupiiri)

- - -

16-vuotiaan ruotsalaistytön Alicjan toiveissa on rauhallinen kesäloma, mutta turha toivo, siitä pitävät huolen Alicjan puolalainen äiti ja koko muu suku, joka tunkee nokkansa perheen asioihin. Ensin päätetään hakea Puolasta remonttimiesrevohka, jonka tekemisiä Alicja (ainoana ruotsinkielentaitoisena) saa suu vaahdossa selitellä viranomaisille. Sitten päädytään putkaan paavinfanitusmatkalla, ja lopulta Alicja vielä leimaantuu kahjoksi stalkkaajaksi (kohteena tietenkin Alicjan oikea ihastus, suloinen Ola Olsson), vaikka syypää on vinksahtanut serkkutyttö!
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

250

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

214