Tapahtui Muumilaaksossa

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä tapahtuu kun koko muumitalo viettää hulivilipäivää? Tai kun Niiskuneiti päättää tehdä lapunvarjostimesta ballerinahameen?
Tapahtui muumilaaksossa koostuu kuudesta lyhyestä tarinasta. Tarinat ovat hyväntuulisia ja hauskoja. Muumien maailmassa sattuu ja tapahtuu. Paistetaan lettuja keskiyöllä ja löydetään rantaan ajelehtinut harvinainen hunajamandariini. Nipsu oppii, että jotkut salaisuudet ovat liian isoja pidettäviksi ja Viljaana huomaa, että hiljaisuus on kaikkea muuta kuin hiljaista.
Tapahtui Muumilaaksossa sisältää kuusi muumitarinaa, joissa seikkailu odottaa aivan nurkan takana. Kiehtovat tarinat sopivat koko perheen iltalukemiseksi. Keskiyön lettukesteissä muumit houkuttelevat unta ja karkottavat möröt pois, kun heidän yövieraansa ei uskallakaan nukahtaa. Koti-ikävään ja hipihiljaisen yön pelkoon on onneksi olemassa ylivertainen lääke. Eräänä päivänä Muumitalon rannasta löytyy eksoottinen hedelmä. Se on kotoisin hyvin kaukaa ja, mikä ihmeellisintä, se alkaa versoa Muumitalon pihalla. Mitä kummaa? Muumit myös kokeilevat, millaista on viettää hulivilipäivää. Silloin kaikki saavat tehdä juuri sitä mitä huvittaa. Mutta hetkinen, kuka silloin putsaa keittiön ja paistaa pannukakut?

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

60

Kustantaja

Lisätietoja

Perustuu Tove Janssonin luomiin hahmoihin

Muu tekijä