Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Liekki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Lohikäärmeitä ja rakkautta.

Liekki-trilogian avaus. Jacinda on draki - lohikäärmeistä polveutuva ihminen - joka rikottuaan laumansa sääntöjä joutuu pakenemaan ihmisten pariin äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa. Pieni perhe yrittää elää syrjäisessä aavikkokaupungissa ihmisten keskellä normaalia arkielämää tyttöjen käydessä koulua ja äidin tehdessä töitä. Sitten asiat muuttuvat. Jacinda rakastuu Williin, joka on drakimetsästäjä ja näin ollen Jacindan perivihollisia. Miten tästä eteenpäin? Jacindalla on ongelmia yrittää pitää piilossa ja tukahduttaa esiinpyrkivä lohikäärme. Willin läsnäolo saa Jacindan ihon kuumenemaan ja muuttumaan suomuiseksi, liekit pyrkivät väkisin suusta ja siipien tyngät pyrkivät esiin selästä. Onko edes mahdollista elää tavallisen teinitytön elämää? Miten käy nuorten rakkauden?
(imp1960 / Sivupiiri)


Jacinda on aina tiennyt olevansa erilainen, jopa kaltaistensa seurassa. Drakit, lohikäärmeistä polveutuvat ihmiset, asuvat eristyksissä muusta maailmasta suojellakseen salaisuuttaan ja sukuaan.

Jacinda rikkoo drakien tärkeintä sääntöä ja joutuu jättämään heimonsa. Uusi alku ihmisten parissa ja tavalliseen elämään sopeutuminen ei ole helppoa Jacindalle, joka tuntee lohikäärmeen sisällään kuihtuvan pois. Ainoastaan komean ja etäisen Willin läsnäolo saa liekin hänen sisällään roihahtamaan. Jacinda kuitenkin tietää, että Will on lohikäärmeenmetsästäjä, drakien arkkivihollisten poika. Pystyykö Jacinda pysymään poissa Willin luota, sammuttamaan lohikäärmeliekin sisältään ja elämään tavallista teinitytön elämää?

Sophie Jordanin Liekki-trilogian ensimmäinen osa on koukuttava ja kiehtova nuortenromaani. Kirjan päähenkilö, lohikäärmetyttö Jacinda, on omapäinen ja itsenäinen sankaritar, jonka tarina voittaa puolelleen kaikki fantasian ja romantiikan ystävät.
(Nemo)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

286

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä