Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Pikku Lauri ja muita satuja

Tyyppi
satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Topeliuksen luetuimmat sadut yksissä kansissa. Mukana mm. Adalmiinan helmi, Prinsessa Kultakutri ja Sampo Lappalainen: yhteensä 24 eri sukupolvia yhdistävää satua.

Pikku-Lauri ja muita satuja (1952) on kokoelma alunperin Lukemista lapsille -teoksessa ilmestyneistä saduista. Sakari Topelius (1818-98) oli sadunkertojana romanttinen idealisti ja moralisti. Satujen johtotähtinä ovat lämmin ja suvaitsevainen uskonnollisuus, oikeudentunto ja velvollisuus. Topelius hyödyntää sekä kansainvälistä että kotimaista satuaineistoa ja toisinaan kirjoittaa omia lapsuusmuistojaan.

Akateemisen uran valinnut piirilääkärin poika Uusikaarlepyystä luki itsensä filosofian tohtoriksi ja toimi mm. Suomen, Venäjän ja Pohjoismaiden historian professorina Helsingin yliopistossa ja myöhemmin myös yliopiston rehtorina. Topelius oli erittäin tuottoisa kirjailija: Suomen lasten satusetä kirjoitti myös kymmenittäin historiallisia tarinoita, näytelmiä ja runoja, mm. Välskärin kertomukset.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
252
Kustantaja
Kieli
Kuvittaja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
253
Kustantaja
Kuvittaja
Lisätietoja
Näköispainos ilm. v. 1999 Lasipalatsin kustantamana ja v. 2012 ntamon kustantamana.
Valikoiman tehnyt Gemma Funtek-Snellman'in ruotsinkielisen laitoksen mukaan Raul Roine.