Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Miehenmetsä

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Liisa Keitaanpään vuonna 2008 ilmestynyt novellikokoelma Näyttöihot riisui naisen alastomaksi, ja paljasti elämän ihoon tuomat mustelmat ja arvet. Railakkaan raadolliset, paikoin mustan huumorin sävyttämät novellit saivat lukijakunnan riemastumaan.
Samantapainen on Keitaanpään uusikin kokoelma: raisua ja koskettavaa, herkkää ja satuttavaa on myös miehen elämä. Miehenmetsän novelleissa Keitaanpää käy lävitse miehen koko elämänkaaren, kohdusta hautaan, ja tuhannen kapakan kautta. MIehen elämässä tärkeällä sijalla on tietysti myös nainen, silloinkin kun naista ei ole -ja juuri silloin.

Liisa Keitaanpää on omintakeinen feministi; hänen tarinoissaan mies vois sortaa naista ja olla itse kuitenkin uhri. Keitaanpään feminismi ei osoittele vaan ymmärtää. Kirjailija näyttää novelleillaan olevansa humanisti - ja ennen kaikkea kielen ja mielen huikealla tavalla aitoihin tarinoihin yhdistävä kertoja, jonka kertomuksista löytää uusia ulottuvuuksia lukukerran toisensa jälkeen.
(Takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
123
Kustantaja
Lisätietoja
Novellit on jaettu neljän otsikon alle: I Lähteä, II Matkalla, III Umpimetsä, IV Viimeinen kierros.