Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Miljoonaprojekti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaikki alkoi siitä, kun Lauri Viita oli hankkinut Tallinnan keskustasta neukkuaikaisen kiinteistön tarkoituksenaan purkaa se ja rakennuttaa tilalle moderni liike- ja asuinkiinteistö. Mutta ennen kuin purkuhommiin päästiin käsiksi, määräsi paikallinen museovirasto kiinteistön suojeltavaksi. Virta oli maksanut kiinteistöstä kovan hinnan, mutta suojelupäätös vesitti suunnitelmat. Pankki sanoi lainat irti ja hyvin menestynyt kiinteistöbisnes ajatui konkurssiin. Virta oli vakuuttanut kohteen Teollisuuden Vakuuttajissa kaikkien mahdollisten riskien varalta ja maksanut kalliit vakuutusmaksut, mutta kun suojelupäätös tuli, vakuutusyhtiö vetäytyi kaikesta vastuusta.

Konkurssi oli jo tarpeeksi paha isku, mutta sitä seurannut avioero sai miehen elämän suistumaan jyrkkään alamäkeen. Selvittyään pahimmasta aallonpohjasta hän alkoi hautoa kostoa syyttäen kaikesta Teollisuuden Vakuuttajia. Siitä muodostui pakkomielle. Hän ei saisi hengen rauhaa, ennen kuin olisi saanut puntit tasan heidän kanssaan. Siitä alkoi miljoonaprojekti, jonka tarkoituksena oli rahastaa vakuutusyhtiöltä korvaukset tarjoamalla "suojelua" tahallaan sytytettyjen tehdaspalojen varalta.

Mitä konkurssin ryvettämä ja avioeron katkeroittama yksinäinen mies mahtaa suurelle vakuutusyhtiölle? Ei tietysti mitään. Mutta kun hän sai houkutelluksi mukaan vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin ajatuneen ystävänsä, niin siinä oli kaksi hyvin motivoitunutta miljoonan metsästäjää. Eiväthän ne alkuun vakuutusyhtiössä heidän aikeitaan todesta ottaneet, mutta kun he käynnistivät projektin toden teolla ja panokset kovenivat, siitä alkoi tapahtumien sarja, mistä ei puutu jännitystä eikä yllättäviä tilanteita. Loppupelissä oli kymmenen miljoonaa, mutta onnistuiko kaksikko jallittamaan rahat vakuutusyhtiöltä?
(Nordbooks)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

rikosromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

201

Kustantaja

Kieli