Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pohjanmiehet

Videot
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Oulun professori löytää Egilin saagasta oikean historiallisen Lemminkäisen. Vain kaksi puhelinkeskustelua ja sairauteen uupunut professori on poissa. Mutta kun kirjoittaja vuosien päästä alkaa tutkia saagoja, hän ymmärtää, että Lemminkäisen tarina kääntää Suomen koko viime vuosisadan historian ylösalaisin. Samalla menevät uusiksi paitsi tutkijan oma nuoruus myös merkillinen kohtaaminen Kekkosen kanssa. Sen presidentti oli sinetöinyt nimikirjoituksellaan ja puumerkillään.

Romaaniin mahtuvat sisäkkäin sekä ajat että todellisuudet: 1950-luku sivistyneessä Oulun lyseossa ja eksistentialismi. Loppusointujen ihmeet ja modernismin tuloa seurannut tajunnan räjähdys. Vänrikinpestit Lapin jängillä, uuden sodan uho upseerikerhossa, sivari Donner terveenä sairaalassa, nuoren miehen lopullinen rauhanteko. Runouden opinnot Helsingissä, jälleenrakennus kirjoituskoneella elämän mainostoimistoissa, minuuden kikkaran etsintä kuin myös viimeisen lauseen kipeä paljastus.

Pohjanmiehet on komea päätösosa Ahti Taposen neliosaiseen romaanisarjaan. Ajat ja todellisuudet sisäkkäin mahduttava teos asettuu satiirisesti poikkiteloin maailman lamaisan hulluuden kanssa.
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
249
Kustantaja
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi