Eräretkiä Pohjolassa

Tyyppi

kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eräretkiä Pohjolassa ilmestyi ensimmäisen kerran suomeksi vuonna 1923 nimellä Kertomuksia ja kokemuksia eräretkiltä pohjolassa. Nyt julkaistavaan, odotettuun uusintapainokseen on koottu kaksiosaisen alkuteoksen parhaat kertomukset. Eräretkiä Pohjolassa on yksi suomalaisen eräkirjallisuuden klassikoita, jonka ainutlaatuisen rehelliset ja monipuoliset metsästystarinat sekä kiinnostava, yksityiskohtainen ajankuva ovat saaneet lukijoita yhä uusista sukupolvista.

Ax. Fr. Londen vie lukijan maamme saloille ja saariin, kartanoihin ja torppiin. Jo pikkupoikana metsästyskipinän saanut kirjailija kertoo jännittävistä hetkistä suurriistajahdeissa, ehtii ihailemaan luonnon kauneutta hidastempoisemmassa kanalinnunmetsästyksessä ja kuvailee lämpimästi lukuisia viisaita koiriaan. Usein retkiltä saadaan huikeita saaliita, toisinaan taas kuljetaan päiväkausia turhaan jäljillä tai ammutaan ”häpeällisesti harhaan”. Pitkillä eräretkillä yövytään milloin metsästysseurueen käyttöön varustetussa loisteliaassa höyrylaivassa tai tutun paroonin maatilalla untuvatäkkien alla, milloin kylmällä ulkoterassilla tai katottomassa erämaamökissä. Londenin tekstistä välittyy kunnioittava suhtautuminen riistaan, koiriin ja koko metsästysharrastukseen, ja sitä hän odottaa myös toisilta.

Axel Fredrik Londen (1859-1928) oli juristi, virkamies ja teollisuusjohtaja, mutta myös intohimoinen metsästäjä, koirankasvattaja, olympia-ampuja, järjestöaktiivi ja tuottelias kirjoittaja.

Kirjaa taustoittaa eräneuvos J. Kairikon esipuhe. Kirjan ovat suomentaneet Kalle Väänänen ja Oskari Väänänen.
(Metsälehti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

331

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Novellit kokoelmasta Skildringar och rön från Nordiska jakter.