Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Berliininpoppelit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Norjan huikea bestseller nyt suomeksi.

Kun Anna Neshov joulun kynnyksellä saa sydänkohtauksen ja vaipuu koomaan, hänen kolme poikaansa joutuvat arvioimaan elämänsä ja suhteensa toisiinsa uudestaan. Erlend toimii suosittuna sisustussuunnittelijana Kööpenhaminassa, Margidolla on pieni hautaustoimisto ja 56-vuotias esikoinen Tor hoitaa kotitilaa Trondheimin lähellä. Veljekset eivät ole nähneet toisiaan vuosikausiin. Tor on ainoa jolla on lapsia, tytär Torunn lyhyestä nuoruudensuhteesta, mutta hän on tavannut Oslossa asuvan, aikuisen tyttärensä vain kerran. Nyt Tor kuitenkin tahtoo, että tytärkin saapuisi katsomaan isoäitiään ennen tämän poismenoa.

Kahdenkymmenen vuoden jälkeen veljekset tapaavat äitinsä kuolinvuoteen ympärillä. Asetelma saa aikaan tunteenpurkauksia kaikissa. Osa juurista, joita veljekset ovat koittaneet kitkeä, ovatkin heissä syvällä jäljellä. Heidän on myös pakko kohdata maailmojensa ja toistensa erilaisuus – sikatilan todellisuus kohtaa kööpenhaminalaisen homokulttuurin. Sukupolvien, kulttuurien, maaseudun ja kaupungin kuilujen kautta Ragde kuvaa osuvasti aikaamme ja pohjoismaista nyky-yhteiskuntaa.

Anne B. Ragden teos oli Norjassa valtava menestys, ja sitä on myyty yli 350 000 kappaletta. Käännösoikeudet on myyty yli kymmeneen maahan. Teosta on kiitetty oivaltavasta henkilökuvauksesta ja lämpimästä huumorista sen piirtäessä kuvaa tavallisten ihmisten arjesta ja murheista. Se sai lukuisia kirjallisuuspalkintoja ja lämpimän vastaanoton niin kriitikoilta, lukijoilta kuin kirjakauppiailta.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

232

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

294

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Uusi painos 2009

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Osana julkaisua

Ilmestymisaika

Kieli

Kääntäjä