Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Taivas ei tunne suosikkeja

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Lillian Dunkerque on nuori, kaunis ja elämänjanoinen ja kaipaa kiihkeästi vapautta kolmen sveitsiläisessä alppiparantolassa viettämänsä vuoden jälkeen. Häneltä ei parantolassakaan ole puuttunut ihailijoita, mutta kun hän sattumalta tapaa Clerfaytin, miehen joka hänen laillaan haluaa paeta tuhoa, hän on valmis heittäytymään takaisin elämään. Clerfayt on ammatiltaan kilpa-ajaja; hän asettaa lakkaamatta henkensä vaaraan säälimättömissä ajoissa ja pitkillä ralleilla. Lillian seuraa Clerfaytia Pariisiin, ostaa loistavan kokoelman pukuja Balenciagalta ja tahtoo muutamassa viikossa kokea kaiken sen mitä vailla on ollut Sveitsin alppien lumen ja jään keskellä. Tästä saa alkunsa tapahtumasarja, joka näytellään nopeasti yhden kevään ja kesän kuluessa Pariisissa, Sisiliassa, Venetsiassa ja Monte Carlossa, rakastavaisten yrittäessä epätoivoisesti unohtaa elämäänsä varjostavaa kohtaloa. Vähitellen Clerfayt alkaa suunnitella tulevaisuutta yhdessä Lilianin kanssa. Hän haluaa vakiintua, luopua ammatistaan ja mennä naimisiin tytön kanssa, mutta unohtaa, ettei kohtaloa voi paeta, ettei taivas tunne suosikkeja…

Erich Maria Remarque on rakentanut tästä rakkaustarinasta enemmän kuin jännittävän kertomuksen; hän on hahmottanut rakkauden ja pettymyksen, turhamaisuuden ja voiton kudoksen, jonka säikeet valtaavat lukijan mielenkiinnon ja pitävät sen vireillä viimeiselle sivulle, viimeiseen pisteeseen – ja yli sen.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
285
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
245
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli