Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vieraalla maalla

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Vieraalla maalla sisältää neljä pitkää kertomusta, joista jokainen kertoo maanpakoon joutuneesta juutalaisesta miehestä. Nämä neljä miestä, jotka kohtalo on kuljettanut Etelä-Saksan alppiseuduilta ja Liettuasta Sveitsiin, Ranskaan, Englantiin, New Yorkiin, Jerusalemiin, ovat kirurgi Henry Selwyn, kertojan vuokraisäntä Englannissa; Paul Bereyter, joka oli ollut hänen kansakoulunopettajansa Saksassa; Ambros Adelwarth, hänen isoenonsa Yhdysvalloissa; ja taiteilija Max Aurach, jonka hän oli tavannut Manchesterissa 1960-luvulla.

Ensi näkemältä heidän kertomuksensa ovat puhdasta dokumentointia, joka perustuu kertojan tarkkaan tutkimukseen. Hän on kuunnellut näiden miesten ja heidän sukulaistensa ja ystäviensä tarinoita ja muistoja, kerännyt kirjeitä ja valokuvia, lukenut muistiinpanoja ja päiväkirjoja, seurannut heidän jalanjäljissään. Mutta vähitellen nämä neljä kertomusta sulautuvat yhteen, surulauluksi kadonneelle maailmalle, taideteokseksi, jonka kieli on mestarillista, sekä tarkkaa että unenomaista. Ja tässäkin kirjassa, kuten Austerlitzissa (suom. 2002), kerronnan olennaisena osana ovat valokuvat.
(Tammi)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
neljä kertomusta
Ilmestymisaika
Sivumäärä
292
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
219
Osana julkaisua