Tutkimusmatkailija ja muita tarinoita

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kokoelman henkilöt kohtaavat uusia ja outoja asioita ja havaitsevat uusia ulottuvuuksia myös omasta itsessään. Tohtori lähtee tutkimusmatkalle vaimonsa reiteen, silmänisku muuttaa mallinukkemiehen elämän, potilas juuttuu salaperäiseen parantolaan, linnustaja saa elämänmuuttavan suudelman, biologi kohtaa kärpäset, kohtalokas kiinnostus pikkuhousuihin johdattaa Majuriksi kutsutun nuorukaisen metsään, vanki pelaa vaihtoehtoina elämä ja kuolema, suureksi kasvanut kissa saa eläkkeelle jääneen virkamiehen sunnuntaipävän sekaisin, pelko on tullut lasiseinän takana elävän Perhosen seuraksi, sodan uhrin ja sotilaan kohtalot kietoutuvat yhteen. Fantasia, surrealismi ja realismi lomittuvat novelleissa omaääniseksi kerronnaksi.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Nämä lakoniset, mustan huumorin sävyttämät tarinat kutovat ympärilleen omintakeisen maailman unen ja valveen, toden ja fantasian välimaastoon – maailman, joka muistuttaa omaamme, mutta kuitenkin eroaa siitä, kun selittämätön vaivihkaa ujuttaa lonkeronsa tarinoiden henkilöiden arkeen. Kokoelman sivuilta löytyy mm. nimitarinan mies, joka muuttaa asumaan vaimonsa reiteen, parantolasaaren potilas, kärpästen kanssa kamppaileva biologi, joka huomaa olevansa kaikkea muuta kuin kärpästen herra, sekä salaperäinen, vintillä asuva olento, jota sen isäntä nimittää perhoseksi.

Tutkimusmatkailija voitti vuoden parhaan esikoiskirjalle myönnettävän Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 1999.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

174

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Selkänimeke: Tutkimusmatkailija