Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaniikki Lupus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaniikki Olaus Lupus on kokenut kirkonmies, joka Turun tuomiokapitulin vehkeilyyn kyllästyneenä on vetäytynyt elelemään omalle maatilalleen syrjäiseen Sastamalaan.
Lupuksen joutenolon katkaisee yllättävä tieto salaperäisestä kirjasta, jonka kirkon ylimmät tahot ovat piilottaneet tuntemattomaan paikkaan. Kaniikin mielenkiinto herää: mitä mahtaa olla se viisaus jonka kirkko näin kipeästi haluaa kätkeä kansalta?
Tiedonjanon polttama Lupus ottaa mukaansa ovelan pehtorinsa Kavo Pilvisen ja aloittaa salatun kirjan etsinnät. Matkoillaan he kohtaavat rappeutuneita kirkonmiehiä, verenhimoisia salamurhaajia, gtoteskeja narreja, tietäjiä ja noitia.

”Kaniikki Lupus toimii kiehtovasti kahdella tasolla. Ensiksikin se on jäntevästi kerrottu historiallinen jännitysromaani, pala palalta rakentuva mysteeri, jonka syvämietteistä etsivää ja käytännön asiat hoitavaa apumiestä esittävät kaniikki Olaus Lupus ja hänen uskollinen pehtorinsa Kavo Pilvinen. Toisaalta kirja on filosofinen, älypeliin mukaan kutsuva pohdinta uskossaan horjuvan kirkonmiehen sisäisestä kamppailusta.” (Tommi Aitio, Image)
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

277

Kustantaja

Kieli