Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Linnat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tukholmalainen suurliikemies Bengt Magnus Björkman oli aikanaan Suomen rikkain mies. Poikiensa Ludvigin ja Lars Magnuksen kanssa hän rakennutti Uudenmaan Fiskarsin ja Pohjanmaan Orisbergin ruukinlinnat, Lars Magnus puolestaan rakennutti Satakuntaan Wuojoen kivilinnan, joka on kenties Engelin kaunein kartanoluomus. Historiallisista romaaneista tunnetuksi tullut kirjailija Pirjo Tuominen on uppoutunut liikemiessuvun historiaan ja seurannut tuhatsivuisten kirjekokoelmien ja arkistomateriaalien avulla suvun jäsenten vaiheita. Suuresta tutkimusretkestä on syntynyt kiehtova romaani Linnat.

Romaanin päähenkilöksi nousee perheen toiseksi vanhin poika Lars Magnus. Hän löytää värikkään sotilasuran jälkeen kestävän jalansijan Suomessa, kun hänet aateloidaan ja hän saa vuorineuvoksen arvon. Lars Magnuksen, Lassen, romanttiset rakkaustarinat eivät ole aivan ajan tavan mukaisia naimakauppoja vaan sydämen sanelemia liittoja.

Linnat sijoittuu yhteen maamme kuohuvimmista ajankohdista, jolloin Suomi liitetään osaksi Venäjän imperiumia. Kirjan tapahtumat liikkuvat aina Satakunnasta Kiovaan, sillä vaikka tuolloin elettiin hevospelien ja kynttilänvalon aikaa, matkustettiin pitkiäkin matkoja – ja elettiin kiihkeitä tunteita, jotka saattoivat johtaa hetkessä suuriin mullistuksiin.
(Tammi)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

525

Kustantaja