Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sun onnes tähden

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Onni ja rakkaus ovat harvoin sama asia ja tämän ovat Asto Kivikari ja häntä ympäröivät ihmiset omassa elämässään huomanneet. Asto on romaanin keskushahmo, johon kaikki romaanissa oman äänen saavat ihmiset ovat erilaisilla siteillä sidoksissa.

Entinen vaimo Helena varastaa kirjastosta runokirjoja ja kantaa salaisuutta Aston pojan alkuperästä, yksikätinen isä Martti kaipaa naisen syliä, jonne yli miljoonan markan lottopotti voi tien avatakin. Hongkongissa pikaisesti tavattu seksuaalisesti pyörryttävä yksirintainen nainen rakastuu, Aston oppilas puolestaan kanavoi opettajaansa pettymyksiään ja vihaansa. Kivikarin perheen talvilomamatkalle pakataan turvalliseen tila-autoon vanhemmat, identtiset kaksostytöt sekä teini-ikäiset lapset Aston ja Riitan edellisistä liitoista. Ennen kylpylään saapumista joutuu perhe tekemään kaikkensa, ettei onni jäisi pysähdyksien aikana tienvarteen. Aston ensimmäinen vaimo Mirva on päätynyt eron jälkeen Ruotsiin ja tuntuu olevan eniten irti miehen vaikutuspiiristä.

Menneisyys ja nykyisyys liukuvat ihmisten ajatuksissa päällekäin, elämän salaisuudet ja kipeät käännekohdat paljastuvat. Aina tuntuu Asto vähintäänkin hipaisuna. Hän, tavallinen mies ja ammattikoulun lehtori, on ympärillään oleville ihmisille salaisuuksien, turhautumien ja seksuaalisen kiihkon kohde. Asto on monille selkeä tai liki unohtunut sysäys uuteen suuntaan.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Miken kaikki linnut olivat siipirikkoja ja muutenkin ihan pimeitä, niin kuin sekin hiirihaukka, joka oli lentänyt päin ikkunaa ja pökertynyt maahan. Ensin se oli viety putkaan. Poliisit antoivat sille vettä ja jauhelihapalloja. Lintu oli paskantanut putkan lattialle. Ei putka ole tämän siipiveikon paikka, skoudet sanoivat kun toivat sen. Harvinaisen epäsiisti asiakas, ne nauroivat. Siinä jutussa oli jotakin mistä Mike tykkäsi. Hän kertoi siitä äiskälle.
Voi että, ihania poliiseja, niihinhän voisi rakastua.
Lintuhoitolan mies sanoi heti, että se selviää ja pääsee syksyllä muuttajien matkaan. Jos se nimittäin haluaa lähteä. Kaikki eivät lähde. Toiset pysyvät samoilla sijoillaan vaikka kynnet jäätyisivät lumeen. Se on vapaa tahto hiirihaukallakin, jäädä tai lähteä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

223

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä