Taju kankaalla

Tyyppi

vitsit ja kaskut
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Aku Korhone istui myöhäiskesän aurinkoisena päivänä Kappelissa. Jo kauas loisti hänen aina läsnä oleva kruununsa, hiukseton päälaki.
Takaapäin lähestyi muuan vanha tuttava, jolla oli runsaat, harmaantuneet hiuksensa vielä tallella. Nykäisten kuuluisaa ystäväänsä hän virkkoi leikkisästi: - Aina tuo sinun kallosi näkyy vihannoivan yhtä uhkeana, oli sitten hyvä taikka huono vuosi.
Mutta oli Akullakin heti vastaus valmiina: - Sanotaanhan Jeesus Syyrakin kirjassa: ”Herra nataa aasin karvan harmaantua, mutta viisaan päästä hän pudottaa hiukset!”

Elokuvan tekeminen on värikästä puuhaa. Monenlaisissa tilanteissa ja olosuhteissa siinä joudutaan työskentelemään. Samalla juttu lentää ja kaskuja syntyy muiltakin kuin Aku Korhoselta. Aina ne eivät jää elämään. Kari Uusitalo, joka tietää kaiken suomalaisesta elokuvasta, on kerännyt talteen kuulemiaan kaskuja vuosisadan alkukymmeniltä lähes videoiden keksimiseen asti. Nyt hän raottaa kätkönsä kantta ja mitä sieltä tuleekaan - hyväntahtoista hymyä ja raikuvaa naurua; koko suomalaisen elokuvan rillumarei!
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

suomalaisia elokuvakaskuja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

86

Kuvittaja