Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Talvilapset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kirjan tapahtumapaikka on suuren kööpenhaminalaisen synnytyssairaalan huone O. Tälle osastolle otetaan hyvissä ajoin ennen synnytystä tarkkailtaviksi naiset, joiden raskaudessa on ollut vaikeuksia tai joiden synnytyksessä on odotettavissa komplikaatioita. Keskushenkilöitä kirjassa on kymmenkunta. Päivien ja viikkojen kuluessa he oppivat tuntemaan toisensa ja toistensa perheet, pääsevät perille toistensa elämäntarinoista, elämisen olosuhteista, suhteesta tulossa olevaan lapseen. Näiden naisten vaiheita seurataan aina siihen saakka kunnes synnytys on tapahtunut. Joidenkin kohdalla se on onnellinen tapahtuma, joka antaa voimia vuosiksi eteenpäin, jotkut joutuvat miettimään ja suunnittelemaan koko elämänsä uudelleen, mittaamaan todelliset voimavaransa.

Talvilapset on herättänyt kaikkialla valtavaa huomiota ja saanut loistavat arvostelut. Se on vähäeleistä, voimakasta kuvausta elämän tärkeimmistä asioista, kuvaus tilanteesta jossa naiset ovat paljaimmillaan, suojattomimmillaan, se avaa rehellisiä näkymiä maailmaan, johon aikamme lapset syntyvät. (Takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
298
Lisätietoja
Tekijän kuvittama.
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Ilmestymisaika
Sivumäärä
296
Kustantaja
Kääntäjä