Noin seitsemänkymppisen kirja

Tyyppi

pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Selvittyäni jotenkin lapsuudesta, nuoruudesta ja keski-iästä huokaisin: ”Enää vanhuus sählättävänä.”

Onks tietoo, mistä saa ikuisen nuoruuden eliksiiriä? Miten voi olla vanha muttei tyhmä? Mikä naurattaa nuorissa aikuisissa ja keski-ikäisissä? Lisääkö seksi elinvuosia? Onko eläkkeellä olo syntiä?
Pakinoitsijakirjailija, joka vielä muistaa olevansa entinen nuori, palauttaa mieleen kivoja ja kurjia seikkoja menneistä ajoista, mutta tarkastelee valppaasti myös ikäihmisten nykypäivää. Hänen näkökulmansa asioihin ja ilmiöihin on taatun humoristinen.

Juhani Mäkelä on aiemmin julkaissut suositut Noin viisikymppisen kirjan ja Noin kuusikymppisen kirjan. Saatuaan lisää ikää ja kokemusta hän on nyt pätevöitynyt kirjoittamaan Noin seitsemänkymppisen kirjan.
(takakansiteksti)


"Entinen nuori tuntee jääneensä ajastaan jälkeen monissa asioissa: vain vaivoin hän osaa vastata tekstiviesteihin, hän etsii tietoja tietosanakirjoista helpommin kuin internetistä, hän arvostaa yleisurheilun ja hiihdon entisaikojen mestareita korkeammalle kuin formulasankareita ja hän kuuntelee mieluummin klassista, jazzia tai Beatlesejä kuin näitä heavy-... mitä ne nyt ovatkaan? Hän syö aamulla mieluummin kaurapuuroa kuin susheja, hän ostaa uusia tavaroita silloin kun hän tarvitsee jotain, mutta shoppailun ilo on hänelle vierasta."

Leppoisaa huumoria viljellen Mäkelä kuvaa pakinoissaan ja aforismeissaan entisten nuorten, nykyisten seitsemänkymppisten, elämää ikätovereille ja nuoremmille. Teos sisältää osat Ajan henki, Ajan hammas ja Ajan sävel. Mäkelän käsittelyssä asiat, tavoitteet ja mielipiteet suhteellistuvat - ja tärkeätä onkin muistaa, että "Ihminen on oikeasti vanha vasta silloin, kun hänen lapsensa jäävät eläkkeelle."
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

pakinoita senioreista ja senioreille

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

233

Kustantaja

Kieli