Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Muurahaiset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Takakansiteksti:

Kun Jonathan Wells perii setänsä Pariisin-asunnon, hän saa sedältään eväikseen vain lyhyen viestin: "Älä koskaan laskeudu kellariin!" Mutta kun perheen pikku koira Vuhveli livahtaa alas kellarin portaita eikä enää koskaan tule takaisin, Jonathanilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä perässä. Pian myös Jonathan katoaa kellarin uumeniin - eikä kulu aikaakaan kun poliisin kadonneiden listalla ovat Jonathanin vaimo, heidän poikansa sekä kokonainen pelastusretkikunta.
Samaan aikaan, lähistöllä sijaitsevassa Fontainebleaun metsässä, muuan muurahaisnaaras koettaa selvittää mikä on se salaperäinen ase joka on tuhonnut kerralla käsittämättömän määrän sen muurahaissiskoja. Rohkean tutkimusmatkansa tiimellyksessä nuoresta naaraasta tulee uuden kaupungin rohkea ja innovatiivinen kuningatar. Ja rohkeutensa ja uteliaisuutensa ansiosta se pääsee pian selville Jonathanin sedän kellarin salaisuudesta.
Muurahaiset on kiehtova kertomus maailmasta joka nerokkuudessaan ylittää omamme. Siinä maailmassa laivat rakennetaan lehdistä ja kirvat kesytetään lehmiksi, sotia käydään kemiallisilla aseilla ja kommunikointi tapahtuu hajumolekyylien avulla. Tämä kirja johdattaa meidän muurahaisten sivilisaation ihmeiden äärelle ja näyttää, miten paljon noilla pienillä ötököillä onkaan meille opetettavaa...
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

383

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

263

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä