Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Strip

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eero on eläkeiän kynnyksellä oleva opettaja. Vaimo Marja on ottanut eron miehestään pitkän avioliiton jälkeen. Timo, Eeron poika, on gradua vaille valmis pätkätöitä tekevä lukion opinto-ohjaaja. Kristiina editoi tv-uutisia. Kristiina ja Timo ovat nuori aviopari joiden liittoa leimaa väkivalta: vaimo nalkuttaa ja mies lyö vaimoaan.
Kerronta on toteavaa ja vähäeleistä. Lukija siirtyy kuvasta toiseen ja puhekuplasta toiseen hämmentyneenä ja vaitonaisena. Alleviivaamattoman surullisen tarinan taustana on vuosituhannen vaihteen Helsinki. (Sanojen aika)
Uudenlainen romaani väkivallasta parisuhteessa

Uutisleikkaaja Kristiinan ja opinto-ohjaaja Timon elämä kulkee rakkauden ja vihan sakeassa välimaastossa. Nyrkki puhuu toisinaan enemmän kuin suu. Työssään televisiossa Kristiina leikkaa uutisiin sisällissodan ja maanjäristyksen uhreja. Timo ei halua opettaa lukiolaisille, että elämässä saa täsmälleen sen mitä haluaa.

Timon isä Eero on jäämässä eläkkeelle samasta lukiosta. Hän on vastikään eronnut ja muuttanut uuteen kotiin. Asiat eivät vielä ole loksahtaneet paikoilleen, eikä Eero oikein usko niiden loksahtavankaan. Kuningattaren Kerhosta tulee Eerolle tärkeä paikka. Paljaan ihon lisäksi sieltä löytyy myös kuuntelevia korvia.

Vaikka Strip-romaanin maailma näyttää mustalta, on romaanin pohjaväri silattu armollisella huumorilla. Vaikka elämä on epäselvää ja television uutiset ahdistavia, riittää myös naurua polttoaineeksi.
(Gummerus)

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

204

Kustantaja