Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Viinipuu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Nimikertomuksen viinipuu ei kasva tavallisessa maassa, eikä näiden tarinoiden juuret ole kertomustaiteen pintakerroksissa, vaan ne ulottuvat syvälle ihmiskunnan mytologian ja kansanrunouden hedelmälliseen maahan.
Näiden tarinoiden maailman on yhtä outo kuin se maailma, jonka muusikko löysi viinipuun sisältä. Kuitenkin se on samalla kertaa tuttu ja turvallinen. Pahe paljastuu, ja hyvä perii voiton näissä aikuisten saduissa, joissa rakkauden symboliikka on viety varsin pitkälle. Lukijalta vaaditaan vain estotonta antautumista tekstin lumoihin, ja silloin hän huomaakin lukevansa rivien välistä.
Sylvia Honkavaara on uusi nimi kaunokirjallisuudessa, tieteen piirissä hän on tutkinut ja eritellyt sekä ilmaisun psykologiaa että taiteellisen nautinnon psykologiaa. Ihmisenä ja kirjailijana Honkavaara haluaa sulkeutua omaan tornikammioonsa ja tehdä itsensä tunnetuksi vain sanottavansa kautta.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
satuja aikuisille
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
78
Kustantaja