Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tuo tumma nainen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä syntyy perheen hyvinvoinnista? Entä pahoinvoinnista? Onnellisesta perheestä tulee tasapainoisia hyviä ihmisiä ja pahoivoivasta täydellisiä luusereita - vai tuleeko? Keski-ikäinen pariskunta, Helena ja Hannu yrittävät parhaansa muodostaakseen idyllisen onnellisen pikku perheen ja onnistuvat siinä. He tekevät hartiavoimin töitä saadakseen haluamansa. Upea talo kukoistaa, ja kun aikuistuneet lapset pääsevät opiskelemaan akateemisille urille, Helena omistautuu puutarhan hoidolle ja sisustamiselle. Hannu pitää huolen hyvästä toimeentulosta. Sitten perheen poika Ohto rakastuu täydelliseen tyttöön ja Helenan onni täyttyy, kun hän oivaltaa saavansa lähitulevaisuudessa myös lapsenlapsia. Voiko enempää toivoa? Onni tuntuu seuraavan sukupolvesta toiseen. Mutta Pauliina, tuo tumma nainen, Ohton morsianehdokas ei ole aivan sitä miltä päällepäin näyttää. Hänkin haluaa täydellisen onnellisen perheen ja linnamaisen talon kodiksi. Pauliinan haluamisen tason intensiteetti vain hakkaa Helenan kunnianhimon mennen tullen - eikä kenelläkään ole moisesta harmainta aavistusta. Pauliinan menneisyys nivoutuu monikulttuuriseen perhehelvettiin, jossa ainoa tuki ja turva, perheen äiti tapetaan julmasti. Pauliina lupaa kuolleelle äidilleen saavansa kaiken sen, mitä äiti jäi paitsi. Rakkaus on suuri. Rakkaudettomuudesta syntyvä viha suurempi. Linnamaisessa talossa seuraavakin sukupolvi elää täydellistä perheidylliä, mutta siitä elämästä on tällä kertaa täytynyt maksaa. Eikä maksuväline ole raha. (Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Päivi Alasalmen odotettu uutuusromaani houkuttelee lukijan ihastelemaan Helenan ja Hannun luomusta, täydellistä taloa torneineen, puutarhoineen, kalusteineen ja tapetteineen.

Kun Ohto-poika tuo näytille tyttöystävänsä Pauliinan, Helena ja Hannu lumoutuvat tytön viehkeydestä. Nuori pari muuttaa heidän kanssaan asumaan taloon. Syntyy lapsi, toinenkin. Suurperheen idylli näyttää säröilemättömältä. Mutta mitä ajattelee kuvankaunis Pauliina täydellisen naamionsa takana? Mitä Helena tietää toisenlaisesta maailmasta, joka tulee uhkaavan lähelle hänen harmonista idylliään?

Päivi Alasalmen romaani viekoittelee lukijan soljuvan ja notkean kerronnan mukana yhä pitemmälle romaanin tummenevaan maailmaan. Kerronnan syke kiihtyy – ja kohta ollaan keskellä alasalmelaista hurjuutta, joka hurmaa ja hirvittää.
(Gummerus)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

197

Kustantaja

Kieli