Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tosimiehen testamentti

Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Minne ovat kadonneet perinteiset miehiset hyveet: stoalaisuus, jääräpäisyys, harvasanaisuus ja aggressiivisuus? Näitä hyveitä kuitenkin tarvitaan edelleen kaikissa elämän kiperissä tilanteissa.

”Iso hali kaikille”, presidentti Tarja Halonen julisti vaalitilaisuudessaan. ”Olemmekin siirtyneet isohalikaikille -yhteiskuntaan, jossa Miehiä ei ole enää olenkaan”, Tosimiehen testamentti -kirjan kirjailijat Seppo Hyrkäs ja Tommy Tabermann toteavat. Miehet ovat nykyisin muuuttuneet sellaisiksi, että kohta he vippaavat naisilta pikkuhousunsuojiakin. Ja seksikin on nykyisin menettänyt makunsa, koska se ei ole enää rivoa.

Surulliselta tuntuu jopa sekin, että maamme henkistä ilmapiiriä hallitsevat stalinistien sijasta stailistit. He määrittävät alati muuttuvat miesihanteet: on metro-, retro- ja überseksuaaleja. Tosiasia on kuitenkin, että suurin osa miehistä näyttää olevan unterseksuaaleja.

Naisten vapautuminen näkyy heidän turhautuneista kasvoistaan. Vaikuttaa siltä, kuin he kulkisivat koko ajan liian kireissä stringeissä. Se johtuu pelkästään siitä, että he kaipaavat vanhan ajan miestä.

Teos on hulvaton lohtukirja suurten ikäluokkien miehille, jotka kokevat turhautuvansa – ja heistä huolestuneille naisille.
(Gummerus)
Seppo Hyrkäs ja Tommy Tabermann pohtivat pilke silmäkulmassa, minne ovat kadonneet perinteiset miehiset hyveet, kuten jääräpäisyys, harvasanaisuus ja aggressiivisuus. Nykynaisen monet ongelmat juontavat pelkästään sitä, että he kaipaavat vanhanajan miestä.
(Sanojen aika)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
208
Kustantaja