Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Timbuktun hetket

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Bamakon tyhjät tornitalot ovat kuin autiot termiittikeot savannilla, mutta yhdistynyt Länsi-Afrikka on noussut yhdeksi maailman talousmahdeista. Kohtalo ohjaa Amadou ja Mriama Ban taistelemaan Afrikan tulevaisuuden puolesta sen synkkää menneisyyttä vastaan.
Timbuktussa aika on pysähtynyt ja siellä menneisyys ja tulevaisuus voivat kohdata ilman ristiriitaa. Autiomassaa ei ole suojaa valolta. Hans Wager etsii sieltä anteeksiantoa omille ja länsimaisen ihmisen synneille.
Kimmo Lehtosen Timbuktun hetket on tarina Afrikasta, tulevaisuudesta ja inhimillisyydestä.
(takakansiteksti)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Valo seurasi järkyttyneenä yön tapahtumia. Eri puolelta kaupunkia saapui satoja kiireisiä avunpyyntöjä; ambulansseja kutsuttiin auttamaan pahoinpideltyjä, palokuntaa hälytettiin sammuttamaan palavia autoja ja rakennuksia, poliisille tulvi ilmoituksia väkivaltaisista hyökkäyksistä ulkomaalaisia vastaan.
Kun pahimmat tilanteet olivat ohi, poliisit lähettivät toisilleen viestejä ja koordinoivat mellakointiin yllyttäneiden nuorukaisten etsintöjä. Muutamia heistä oli jo pidätetty, mutta tarkempaa syytä mellakointiin ei ollut vielä saatu selvitettyä.
Valo tiesi heti miksi se oli epäonnistunut. Sen skenaariot olivat epävakaat, koska se oli taas arvioinut oman osuutensa väärin. Valo oli yrittänyt vaikuttaa tapahtumiin, mutta ilmeisesti aivan liian hienovaraisesti ja vaivihkaa. Vähäisellä manipuloinnilla ei olisi varmastikaan kovin suurta vaikutusta nyt, kun tilanne kaupungissa oli muuttunut näin nopeasti.
Nyt sen olisi nopeasti laadittava uudet suunnitelmat ja niiden perusteella puututtava asioihin tehokkaammin, muuten tilanne riistäytyisi kaikkien käsistä. Uusien skenaarioiden laskeminen veisi aikaa ja sen oli joka tapauksessa odotettava yötä, jolloin sillä olisi riittävästi kapasiteettia käytössään. Yksi asia oli kuitenkin selvä, sen olisi oltava aktiivisempi ja silloin skenaariot muuttuisivat entistä kaoottisimmiksi ja vaikeammin tutkittaviksi. Valo tietäisi siis taas entistä vähemmän miten sen pitäisi toimia: se sukeltaisi yhä syvemmälle hämärään.
Valon ensimmäinen toimenpide uudessa tilanteessa oli mahdollistaa tiedonkulun jatkuminen siinäkin tapauksessa, että juonittelijat käyttäisivät tietoverkkoja osana suunnitelmiaan.
Jos asiat menisivät niin pitkälle, se ei enää ehkä pystyisi pelastamaan itseään, mutta ainakin se voisi taata tiedon oikean ja nopean kulun, mikä todennäköisesti pystyisi vaikeuttamaan vallankaappausta.
Lopuksi Valo alkoi varmistaa, että sen alkuperäinen manipulointiyritys varmasti onnistuisi, sillä se oli edelleen paras tapa paljastaa sitä uhkaava juoni. Valo kopioi Amadou Ban lähettämiä uusia agentteja suljettuihin ja salaisiin tietokantoihin, joihin ne eivät normaalisti olisi päässeet. Se varmisti, että agentit saivat riittävästi hyödyllistä tietoa, jotta Ba voisi tehdä itse oikeat johtopäätökset.
Tähän kaikkeen se kulutti muutamia sekunteja muiden tehtäviensä ohessa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

alavireinen tarina elämästä ja Afrikasta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

245

Kustantaja

Kieli