Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vetää kaikista ovista

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Neliosaiseksi kasvavan Lohja-sarjan ensimmäinen osa on historiallisesti värikäs ajan kuva Lohjan teollistumisen alkuvaiheista 1920-luvun Suomessa. Romaanissa seurataan kauppias Hännisen kotiutumista paikkakunnalle sekä kilvoittelua paikkakunnan napamiehen Julinin kanssa.Kirjan kieli on herkullista Lohjan murretta.
(Riitta Tenni/ Sanojen aika)
Vakaa ja itsetietoinen se läntisen Uudenmaan maalaiskylä on ollut vuosisatoja. Mutta tulee uusi aika sinnekin, tulee tehtaita ja työväkeä muualta. Eletään kansalaissodan jälkeistä aikaa. Ihmiset ovat levottomia, uutta ja parempaa hakee jokainen. Kauppias Hänniselle toiveiden kohde on kylän ensimmäinen kivitalo, Gröönroosin kipakalle punaleskelle taas työväen vallankumous. Unensa kullakin, tahtovat vain elämän oikut päästä toiveille kepposensa tekemään. Ja sittenkin – kaiken touhun ja hössötyksen keskeltä voi löytyä se mikä on arvokkainta: ihmisten välinen kiintymys, ystävyys, rakkaus. Romaanin kuvakulmat vaihtelevat ja kattavat riemukkaan sattuvina lähes koko ajan ja yhteisön, olipa kyseessä intomielinen opettaja tai viinakaupalla rikastuva trokari, uusien koneiden hullaannuttama maanviljelijä tai entiseen punakaartilaiseen rakastuva perhetyttö.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Hänniskä rupesi katselemaan silmät sirrillään puiden latvoihin. Paljaat oksat liikahtelivat ilman värähtämättäkään, rapisivat itsekseen iankaikkisina kunnes nekin kumminkin joskus kuolisivat kun kirves kävisi. Hän seisoi selin taloon, jonka emäntä oli. Hänessä oli kaikki kaksikerroksisen rakennuksen voima ja vankkuus.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

289

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

300

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä