Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pasi Harvalan tarina 2

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Finlandia-sarja jatkuu, väkevänä ja täytenä. Hannu Salama luo suomalaiseen kirjallisuuteen täysin uudenlaista romaanimuotoa, täysin uudenlaista romaanisarjaa.
Jokainen romaaneista on luettavissa myös itsenäisesti.

Pasi Harval jatkaa tutkimustaan Harri Salmisesta, elättelee turhia toiveita Pauliina Kaurasmäen suhteen, yrittää tehdä työtä, hakea lohtua tilapäissuhteista ja viinasta. Mutta elämältä on auttamattomasti putoamassa pohja, tekemiseltä ja yrittämiseltä on kadonnut motivaatio. Itseluottamuksensa menettäneenä, tunne-elämässään tuuliajolle joutuneena Pasi ajautuu järkyttävään tekoon. Teoksen lopussa hän on suorittamassa pitkää vankeusrangaistusta.

Finlandia-sarjassa on nyt ilmestynyt neljä osaa: Kosti Herhiläisen perunkirjoitus, Kolera on raju bändi ja Pasi Harvalan tarina I. Sarjan keskeisistä henkilöistä Harri Salminen, Johan Rymd, Kosti Herhiläinen ja Ilmari Auter ovat kirjailijoita, Kaino Kaasinen ja Pauliina Kaurasmäki teatteriväkeä, luovia henkilöitä ovat kirjan henkilöistä monet. Pasi Harvala on koulutukseltaan juristi ja ”mukana” kiinnostuksen ja kasvutaustansa vuoksi, mutta ”heikäiläisiä” hän ei ole. Pasin tarina on ulkopuolisen, sisäpiirin sivullisen, yhtä aikaa alemmuuden- ja ylemmyydentuntoisen asianharrastajan ja tarkkailijan tarina. Tapahtumapaikkana on tämän päivän suomalainen yhteiskunta, mahdollisuuksineen, vaihtoehtoineen.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

303

Kieli

Osana julkaisua

Ilmestymisaika

Kieli

Osana julkaisua