Perhe

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Otsikoiden alla useita lyhyitä tekstejä.
Rosa Liksom yhdistelee edelleen naurua ja kauhua. Tappo ja murha onnistuvat niin mieheltä kuin naiseltakin, lapsionneen mahtuu sikiönlähdetysten jatkeena juopottelevien vanhempien epähuomiossa tukehduttama vauva. Sosiaalinen kanssakäyminen on antoisinta eläinten kanssa, ihmissuhde puolestaan pelkkä vitsi kuvatussa maailmassa.
Viimeinen Erakko-sarja on täydellinen vastakirjoitus perhe-elämälle. Siinä Liksomin teoksista entuudestaan tuttu pohjoisen mies häärii askareissaan lehmineen, lampaineen ja muikkuverkkoineen. Eikä kukaan ole häiritsemässä. Pohjoiseen maisemaan upotettuna erakkouden lepo ja onni on pyhää, tekstisarjojen rinnastuksessa muu ruuhka-Suomi ihmissuhteineen näyttää paljaalta helvetiltä.
Asetelma kertaa Liksomin tuotannon kantavimpia teemoja, joista itsellisen elämän ja ihmisten seassa pärjäämisen ristiriita on tärkeimpiä. Liksomin groteskia ja parodiaa polttoaineenaan käyttävä proosa kuuluu kirjallisuutemme vakavanaurulliseen traditioon. (Mervi Kantokorpi/ Helsingin Sanomat)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

171

Kustantaja

Kieli