Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kutsu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ray Atlee löytää lapsuudenkodistaan isänsä ruumiin lisäksi uskomattoman määrän rahaa. Miljoonien dollareiden arvoitus mullistaa Rayn elämän. USA:n bestsellerlistojen kärkikirja Kutsu on taitavasti punottu jännitystarina, tälläisesta John Grishamin lukijat pitävät eniten.
(takakansiteksti)
Tuomari Reuben Atleeta on rakastettu ja kunnioitettu Mississippissä Clantonissa niin ammatissaan kuin hyväntekijänä. Kuolemansairas tuomari kutsuu luokseen poikansa Rayn ja Forrestin keskustelemaan jäämistönsä hoidosta.
Ray Atlee, Virginian yliopiston oikeustieteen professori, on taas sinkku. Vaimo jätti hänet yllättäen ja meni saman tien vanhan ja paksumahaisen mutta upporikkaan miehen vaimoksi. Rayn nuorempi veli Forrest Atlee on kävelevä katastrofi, joka on pyristellyt riippuvuuksiensa verkossa jo lähes kaksikymmentä vuotta. Tuomari lahjoitti rahojaan jokaiselle joka älysi pyytää ja upotti hyväntekeväisyydeltä liikenevät rahansa Forrestin vieroitushoitoihin, kunnes lopulta katkaisi välit poikansa kanssa.

Ray saapuu Clantoniin kutsuun merkityllä hetkellä ja löytää isänsä kuolleena. Pölyn ja hämähäkin seittien valtaamassa talossa Ray penkoo paikkoja ja havaitsee pinon laatikoita. Niitä on 27. Kaikki laatikot ovat täynnä rahaa, yhteensä yli 3 miljoonaa dollaria käteisenä. Testamentti määrää Rayn jakamaan isän omaisuuden veljensä kanssa.

Mistä rahat ovat peräisin? Onko Ray ainoa joka tietää rahoista.? Mitä hän aikoo tehdä? Pitää rahat itse vai toimia isävainajansa tahdon mukaisesti? John Grisham näyttää aidosti kiinnostuneen omantunnon kysymyksistä, joiden parissa Ray joutuu painiskelemaan. Grisham saa lukijankin pohtimaan, mitä tekisin Rayn tilanteessa.
(takalieve)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

334

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

308

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä