Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Saat toivoa kolmesti

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Onnessa ei ole pelättävää, jos se yllättää. Viipyy tuskin tajuttavan hetken ja katoaa. Mutta mahdollisuus johonkin sellaiseen, että siitä voisi nauttia pohjattoman pitkään, on pelottavaa.”

Toimittaja Stenvikin muistiinpanoista aukeaa moniulotteinen kuva työssään ja naissuhteissaan solmuun ajautuneen miehen elämästä. Ensimmäinen muistiinpano alkaa Athos-vuorelta. Kirjoitusmatkaksi tarkoitettu kolmipäiväinen vierailu naisilta kielletylle luostarisaarelle on Stenvikille muutoskohta, johon hän ajautuu vanhan ystävän tuuppaisemana. Matkaa edeltävät tapahtumat – arkiseen kinasteluun vaipunut avioliitto, työn merkityksettömyys ja salaperäisen naisen kohtaaminen – lomittuvat luostareissa kohdattujen ihmisten tarinoihin. Athos-vuorelta paluun jälkeen Stenvikin viinin maustamaan elämään astuu muutoksen mahdollisuus. Voiko toivoa kolmesti, voiko saada kolmesti armahduksen?

Menneisyys ja nykyisyys, arkinen ja aistillinen rakkaus, satujen kautta avautuvat elämäntarinat sekä historian käännekohdat, muun muassa Normandian maihinnousu, rakentavat miehen mielenmaisemaa. Tapahtumat ja muistikuvat liukuvat Stenvikin muistiinpanoissa päällekäin ja uusissa yhteyksissä paljastuu erilaisia kuvia ja uusia tulkintamahdollisuuksia.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Kun irtauduimme laiturista, olisin halunnut kääntyä takaisin. Vasta silloin havahduin totuuteen, että olin joutunut samaan laivaan kahdensadan miehen kanssa. Kannella paleli, kajuutan ilma oli hiestä nihkeä. En ollut koskaan tajunnut miten etovalta happaman virtsan ja piintyneen sperman sekoitus voi tuntua. Kun laskeuduin alakannen ruosteen polttamaan vessaan, haju sai minut yökkäämään.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

243

Kustantaja