Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hyperion

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eletään 29. vuosisataa ja Hegemonian hallitsema universumi on uhattuna. Hyljityiksi kutsuttujen kapinallisten raivoisa suurhyökkäys on alkamassa, ja ihmiskunnan apuna toimivan TekoÄlyn juonittelut lisäävät kaaosta.
Sota raivoaa katastrofin partaalla olevassa galaksissa, jossa seitsemän pyhiinvaeltajaa aloittaa viimeisen matkansa kohti Hyperionin Aikahautoja – kauhistuttavan Lepinkäisen kotia. Lepinkäinen on kuolettavan legendaarinen olento, puoliksi Jumala ja puoliksi tappokone, jonka voimat pystyvät muuttamaan ajan ja avaruuden lakeja. Pyhiinvaeltajat jakavat tarinansa etsien vastauksia kohtaloidensa ratkeamattomiin arvoituksiin. He ovat päättäneet löytää henkensäkin uhalla universumin salaisuuden.
Hyperion on nerokas kirjallinen kudos, kirkas visio tulevaisuuden teknologiasta ja ikivanhoista uskonnoista, tieteellisistä keksinnöistä ja ajattomista mysteereistä, puhtaasta ilosta ja hyytävästä kauhusta. Hyperion on merkkipaalu tieteiskirjallisuuden historiassa, se on voittanut arvostetut Hugo- ja Locus-palkinnot.
(takakansitekstistä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

592

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä