Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Uhripolku

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vierasmaalaisen orjatytön värikkäät vaiheet viikinkien ajan Suomessa. Elämänmakuinen historiallinen romaani kansamme kaukaisesta menneisyydestä.

Anglien saarelle purjehtineet pohjanmiehet hyökkäävät häitä juhlivaan kartanoon Wessexin metsien keskellä tappaen, ryöstäen ja raiskaten. Mutta suomalaissyntyinen soturi Ararikko säälii nuorta hentoa ylimystötyttöä Sarraa ja säästää tämän hengen.
Punakiharaisen Sarran kohtalona on joutua orjaksi outoihin oloihin. Vaiheikas matka noitien maahan Suomeen käy kahden meren yli, päämääränä Halikonlahden pohjukasta lähtevä Uskelanjoki ja sen varrella sijaitseva vauras Kaukalon talo.
Suojatuissa oloissa elänyt tyttö vuodattaa monia kyyneleitä sopeutuessaan orjan osaansa tuikean emännän ja häijyn miniä komennossa. Vähitellen hän kuitenkin löytää myös ystäviä, ja hänen hauras olemuksensa houkuttelee suomalaismiehiä lähestymisyrityksiin.

Kaarina Terho vie meidät keskelle pakanuuden aikaa, eksoottiseen runonlaulajien, uhrilehtojen ja heimosotien maahan. Väkevä ja värikylläinen kerronta tempaa lukijan mukaansa seuraamaan Sarran vaiheita ja muita dramaattisia ihmiskohtaloita.
Tunteisiin ja mielikuvitukseen vetoava Uhripolku tarjoaa romantiikkaa, jännitystä ja inhimillistä lämpöä. Oma kansallinen menneisyytemme muuttuu samalla lihaksi ja vereksi.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

307

Kustantaja

Sarjamerkintä