Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suomi näkyy

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pyhäinpäivänä 1943 Suomi-laiva tuo Turun satamaan lastin inkeriläisiä. Millainen noitien ja pettuleivän maa odottaakaan Katia, Anttia ja heidän kolmipäistä katrastaan? ”Lapsein, myö ollaan nyt pakolaisii. Meijen on oltava nöyrii”, opastaa äiti lapsenlikaksi joutuvaa Elisaa. Kokoamisleiriltä päästään kylmään kesämökkiin Kannakselle, vain viidenkymmenen kilometrin päähän rajantakaisesta Lempaalan kotikylästä. Jo helluntaina pommikoneet saattelevat perhettä uudelle evakkotaipaleelle. Pihlajavedellä ryhdytään taas kerran pesemään vieraita nurkkia, rakentamaan kotia.
Sitten tapahtuu odotettu, mutta inkeriläisten pelkäämä asia: solmitaan välirauha. Inkeriläisille se merkitsee valvontakomission miehiä ja kotiinlähettämismääräyksiä. Poisvietyjen kohtaloista kertovat oudot kirjeet pelottavaa kieltä. Miten käy Katin ja Antin, nuoren Elisan, Mikon ja Samulin?
Suomi näkyy on jatkoa muistelmaromaanille Pitkä kotimatka, jossa Ella Ojala kuvasi inkeriläisperheen kokemuksia Stalinin ajan terrorin, karkotusten ja sodan keskellä.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

251