Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Sinikka Tammisen outo tyhjiö

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Liekö yllättävää, mutta Tuuve Aron novelleista tulee mieleen lapsuuden lempilukemistoni eli Hanhiemon iloinen lipas. Kyseisen teoksen runot perustuvat vanhoihin englantilaisiin lastenloruihin, jotka Kirsi Kunnas on vapaasti riimitellyt.
Sinikka Tammisen outo tyhjiö ei ole kuitenkaan lastenkirja. Mutta samaa arjen yllätyksellisyyttä ja outoutta löytyy niin Hanhiemon iloisen lippaan Entee Renteestä kuin myös Aron novellin pojasta jonka sankarifantasiat keskeytyvät naapurin vanhan miehen kuolemaan. Mutta vain hetkeksi. Elämä, se ihmeellinen ja aina yllätyksellinen, jatkuu.
(Silene Lehto/ Sanojen aika)
Tuuve Aron toinen novellikokoelma tarkastelee ihmisiä hetkillä, jolloin on aika tehdä Todellisia Ratkaisuja. Kun elämä muuttuu tyhjiöksi, se pitää täyttää. Yksi tekee sen lottoamalla, toinen ryhtymällä heteroksi ja kolmas suosituksi mieskirjailijaksi. Ilo saattaa löytyä nyrkkeilystä, baletista tai saksalaisista poliisisarjoista. Vauvan pyöräyttäminen voi täyttää tyhjiön – tai sitten ei. Parempi ratkaisu saattaa olla lähtö tien päälle vailla lompakkoa ja päämäärää – tai sitten ei. Yritystä näiltä ihmisiltä löytyy, vaikka suunnitelmallisuudessa olisi toivomisen varaa.

Jo esikoiskokoelmassaan Harmia lämpöpatterista Aro tutustutti omituisiin tyyppeihin ja teki kurkistuksia outoihin maailmoihin. Nyt hän vie lukijan vielä syvemmälle. Novellit ja jutut kertovat elämän absurdeista käänteistä. Aiheet ovat niin vakavia, että ne on pakko nähdä huumorin lävitse.
(Gummerus)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
188
Kustantaja