Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viattomuus vaarassa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kahdeksanvuotias Angelaon oppinut aikaihmisiltä, ettei totuuden sanominen ole aina hyväksi – ja isä on hänelle rakkain ihminen maailmassa. Totta kai hän lupaa olla kertomatta, että isä tapasi ystävättärensä Celian, koska äiti ei ymmärtäisi. Heillä on yhteinen salaisuus, ja se on hauskaa. Mutta äidin taitavat kysymykset ja uhkaukset asettavat Angelan liian kovalle koetukselle. Hän huomaa kauhukseen pettäneensä isän ihan vahingossa.

Vielä kiduttavampaa ahdistusta Angela tuntee silloin, kun hän huomaa olevansa syypää äidin kuolemaan. Niin hirveästä rikoksesta joutuu kasvatuslaitokseen, iäksi eroon isästä. – Mutta kukaan ei tiedä, että hän tyrkkäsi äitiä, eikä kukaan saa sitä koskaan tietääkään. Hän ei kerro. Ilmenee kuitenkin, että eräs mies on nähnyt tapauksen, mutta Angela saakin hänestä liittolaisen. Siitä alkaa ystävyys, jännittävä, kiihdyttävä, pelottava ja vaarallinen piiloleikki, jonka kestäessä lukija tuntee kylmiä väreitä selkäpiissään. Leonard. setä on ”niin kiltti”, ja Angela liian pieni ja viaton ymmärtämään, mikä kohtalo häntä odottaa.

Vaara, joka uhkaa lapsia epänormaalien ”setien” taholta, on tutumpi sanomalehtien kauhu-uutisista kuin kaunokirjallisuudesta. Englantilainen kirjailijatar Dianne Doubtfire on luonut tästä vakavasta aiheesta jännittävän ja psykologisesti uskottavan romaanin.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
210
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä