Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yli tuulen ja sään

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rintamalta kotiutuvalla Aulis Kurtilla on kolme naista, vaimo, rakastajatar ja tytär. Sotavangin surmannut vävy yllyttää häntä utelemaan tyttäreltään, onko Manfredin linnassa kultaiset tornit. Kuka on Manfred ja missä on kultatorninen linna?
Miksi Auliksen moottoriveneen pohjalla loiskuu punainen pilssivesi ja hytin seinässä on luodin reikä, kun Felix Tihinen palauttaa veneen Aulikselle Ruotsin-matkansa jälkeen? Entä keitä ovat kylmäkatseiset, rintamavänrikin näköiset siviilimiehet, jotka hautaavat aseita Perämeren saareen? Nouseeko kalikalla tuuperrettu punikkinainen olkien alta vielä vuosien jälkeen häiritsemään Neuvostoliitosta Suomeen paennutta perhettä? Aulis Kurtin syksy 1944 on täynnä piinaavia kysymyksiä.
Kun meri kiskoo itseään jäähän, Aulis varustaa perheensä pakomatkalle Pohjanlahden yli. Edessä on kuitenkin vielä koettelemuksista vaikein: hänen on voitettava merikarttaan merkitsemätön kari, joka repii auki laivoja ja ihmisiä.
Joni Skiftesvik on kirjoittanut jännittävän, väkevän romaanin levottomasta ajasta, rakkaudesta, petoksista ja menneisyyden mustista varjoista.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

173

Kustantaja