Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ei aikaa kyynelille

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Väkevä, lämmin romaani erään perheen kohtaloista kolmen sukupolven ajalta kolmessa maanosassa. Päähenkilöksi nousee Chacala Landau, hyvin nuori ja kaunis, hyvin köyhä tyttö, joka uskaltaa uneksia paremmasta, ryhtyä toimimaan ja josta kasvaa vahva, lannistumaton nainen, kykenevä kantamaan vastuun myös muista ihmisistä.
Tsaarien ajan Venäjältä pakenee Chavala Landaun perhe Palestiinaan pakoon vainoja, henkensä edestä. Mutta Chavalalle uusi maa ei riitä. Palava tahto nostaa perhe parempaan elämään vie hänet New Yorkiin tavoittelemaan varakkuutta, turvaa kylmän maailman kohtalonoikkuja vastaan. Ja kaunis, älykäs Cahvala onnistuu. Yhtä pimeitä kuin olivat varjot hänen elämänsä alkutaipaleella, yhtä loistavia ovat nyt hänen voittonsa. Mitään elämä ei anna hänelle ilmaiseksi. Mutta monien uhrauksien, hellittämättömän työnteos, syvien ristiriitojen jälkeen hän lopulta saa onnen ja rauhan rakastamansa miehen, lastensa ja ennen pitkää lastenlastensa keskellä.
Cynthia Freeman tunnetaan Suomessa ennestään romaanistaan ’Rakkauden malja’. ’Ei aikaa kyynelille’ on yhtä lailla elämää kunnioittava romaani, laajoja näkymiä avaava sukusaaga, jossa lukija elää mukana niin henkilöitten koettelemuksissa kuin onnellisissa vaiheissa. Ja aina on valo varjoa voimakkaampi.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

511

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä