Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vihreät baretit

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kertomus miehistä, joiden päässä on vihreä baretti, John F. Kennedyn erikoisjoukkojen tunnus. Näitä miehiä on kaikkialla kehitysmaissa, joissa kommunisteilla on vallankumouspyrkimyksiä: he toimivat kommunismin vastustajien neuvonantajina ja sotilaskouluttajina. Tämä kirja kertoo pääasiassa näiden erikoismiesten operaatioista Etelä-Vietnamissa, jossa tilanne on muuttunut raivokkaaksi sodaksi.
Yksi heistä on Steve Kornie eli suomalainen Mannerheim-ristin ritari Lauri Törni, jonka johtamia taistelutoimia kirjailija laajasti kuvaa tehden Törnistä erään Vietnamin sodan suurimmista sankareista.
”Vihreät baretit” on kirjoitettu kaunokirjalliseen muotoon. Silti näillä sivuilla olevat asiat, joita on ehkä vaikea uskoa, ovat totta. Nimiä ja yksityiskohtia on kirjailija muuttanut, koska erikoisjoukkojen operaatiot Vietnamissa ovat toisinaan varsin epäsovinnaisia. Jos sellaiset tapahtumat esitettäisiin todenmukaisina ja ilmoitettaisiin nimet, päivämäärät ja paikat, voisivat Yhdysvaltojen Vietnamissa olevat suunnittelijat joutua vaikeaa tilanteeseen ja upseerien urat vaarantua.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

403

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä