Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tuulesta temmattu tyttöystävä

Tyyppi
kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Jaettu osiin Muisteloita; Kertomuksia ja Kunniatekoja.
Tuulesta temmattu tyttöystävä sisältää tusinan verran Irvingin tekstejä. Aluksi on kolme muistelmaa, joista uusin ja pisin on antanut kirjalle sen nimen. Siinä kirjailija muistelee opiskeluaikojaan. Hän kertoo, miten kivikkoisen polun lukuhäiriöstä kärsinyt poika joutui tarpomaan ennen kuin voitti ongelmansa ja miten ratkaiseva merkitys painiharrastuksella oli hänen kehitykselleen kirjailijaksi.

Toinen jakso sisältää fiktiota. Irving, joka on julkaissut kahdeksan mittavaa romaania, katsoo saaneensa aikaan vain kuusi lopulliseen kuntoon saatettua novellia. Ne kaikki on julkaistu tässä. Monet niiden aiheet ovat Irvingin romaaneista tuttuja, samoin hersyvä huumori ja mielikuvituksen lento.

Teoksen kolmannen jakson muodostavat kolme kirjallisuusesseetä, jotka Irving omistaa ihailemilleen esikuville; yhden Günter Grassille, kaksi Charles Dickensille. Jokaiseen tekstiin liittyvät lisäksi kirjalilijan kommentit, jotka kertovat niiden synty- ja julkaisuvaiheista.
(kirjan liepeestä)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Alanimeke
Muisteloita ja kertomuksia
Ilmestymisaika
Sivumäärä
332
Kääntäjä