Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Anna ja Christian

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Anna ja Christian on ruotsalaisen kertojan kohua herättänyt avioliittoromaani tästä päivästä. Se on intensiivinen ja häikäilemätön tarina suhteesta, joka ei perustu hellyyteen vaan mustasukkaisuuteen, syyllisyydentunteisiin, toisen kiristämiseen ja väkivaltaan. Anna ja Christian on tärkeä kirja monille kipeän tutuista asioista.
Anna, 27, on lähtöisin vakaasta monilapsisesta työläiskodista. Hän on elänyt melko niukoissa oloissa, mutta saanut kuitenkin kunnon koulutuksen. Anna työskentelee peruskoulunopettajana.
Christian, 31, tulee hienoja tapoja ja sukuperinteitä arvostavasta, mutta sisäisesti rikkinäisestä ja epäsopuisasta porvariskodista. Christian on valinnut lakimiehen uran. He ovat menneet naimisiin hyvin nuorina. Riidat alkoivat, kun Anna alkoi odottaa lasta.
Romaanin alkaessa he ovat olleet kuutisen vuotta naimisissa. Perhe on muuttanut uuteen tilavaan asuntoon. Tupaantuliaisissa, joihin on kutsuttu lähinnä Christianin ystäviä, vuosia kytenyt ristiriita leimahtaa raivoisaksi yhteenotoksi. Se on alku suurelle raatelevalle elämänkriisille, joka koettelee niin Annaa kuin Christiania ja ehkä eniten viatonta lasta. Saadakseen lukijan näkemään tapahtumien syyt ja seuraukset tekijä antaa Annan kertoa joka toisen ja Christianin joka toisen luvun. Näin lukija voi ymmärtää molempia.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

297

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

282