Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sattuman soittoa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jim Nashe on kolmissakymmenissä oleva bostonilainen palomies, vastuuntuntoinen perheenisä ja toisten ihmisten hengen turva. Kun hän saa mukavan pikku perinnön, hän päättää lähteä vähäksi aikaa vapaalle ja ajelee vuoden ajan ristiin rastiin Yhdysvaltoja rahojaan kulutellen. Ne alkavat jo olla vähissä, kun hän tapaa Jack Pozzin, kiertelevän ammattipelurin. Yhdessä he päättävät moninkertaistaa Nashen rahat ottamalla erän pokeria kahta arpajaismiljonääriä vastaan. Mutta pelin tulos on heille karkea yllätys.

Sattuman soittoa avautuu laajalle – sen maailma sulkee piiriinsä koko Pohjois-Amerikan, mutta kutistuu sitten pieneksi pennsylvanialaiseksi niityksi, jolla kaksi miestä rakentaa muuria. On pelkkää sattuman leikkiä, että he ovat joutuneet tähän tehtävään. Mutta Paul Austerin kirjoissa sattuma on oikukas ja mahtava voima, vääjäämättömän kohtalon työkalu.

Tämä tiivis ja samalla rehevä romaani tutkailee syvältä kohtalon ja vapaan tahdon ongelmaa. Yhä uudelleen hänen henkilönsä joutuvat hyytävän kysymyksen eteen: Miten tässä näin kävi? Oliko se sattumaa, kohtalon johdatusta – vai minun omaa syytäni?
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä