Juntunen, Juho

Kuvatiedoston lataaminen

Photograph information

Kuva: Like

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Tekijän saamat palkinnot

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Nimi

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Tyyppi

sarjakuvat

Tyyppi

käsikirjoitukset

Muut teokset (kuvittajana)

Tyyppi

fyysinen teos

Elämäkertatietoa

Juho Juntunen on kirjoittanut mm. Soundiin, Suosikkiin ja Ilta-Sanomiin, piirtänyt sarjakuvia ja pilakuvia, tehnyt levykansia ja muita kuvitustöitä.

Juntunen perusti 1994 Tampereelle tatuointistudion.

- - -

Juho Juntunen (s.1953) on legendaarinen suomalainen sarjakuvapiirtäjä ja rocktoimittaja. Hänen ensimmäisiä töitään oli Juice Leskinen & Coitus Intin Per Vers runoilija -levyn (Love 1974) liitteenä ollut sarjakuva, joka on julkaistu uudelleen kokoelmateoksessa Natsisurffaajien täytyy kuolla (Soundi-kirjat 1994). Juntunen on myös toiminut underground-sarjakuvalehti Huulen päätoimittajana sekä kirjoittanut Soundiin ja Suosikkiin.

Juntusen Soundiin piirtämänsä Poikamme musisoivat -sarjakuva oli super-suosittu, nykyään Juntunen piirtää Soundiin vain pilakuvia, joista ovat ilmestyneet kokoelmat Kourallinen donitseja (Like 2001) ja Munkit, nunnat ja donitsit (WSOY 2003). Kokeilevampaa Juntusta edustaa valokuvasarjakuva Paholaisen morsian (Like 2007).

Kirjoitustöiden lisäksi Juntunen on tehnyt lukuisia levynkansia ja muita kuvitustöitä. Hänellä on ollut Tampereella 1990-luvun alkupuolelta tatuointistudio Tattoo You Studio.

Juntunen palkittiin Puupää-palkinnolla 2008.

(Like)