Joulupukin jalanjäljillä

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maailman salaperäisin ja rakastetuin hahmo

Untamo-karhu on saanut kaikilta joulun ohi nukkuvilta määräyksen ottaa selvää joulusta ja juhlan päähenkilöstä, joulupukista. Lähes kaksikymmenpäinen tonttujoukko marssii nyt esiin ja vastaa tietämättömän karhun kysymyksiin. Mistä joulupukki on tullut? Mitkä ovat joulupukin porojen nimet? Miten pukki viettää kesän? Miten tontut saavat alkunsa ja miten vanhoiksi ne voivat elää?

Lisäksi kirjassa selviävät joulupukin monet ilmenemismuodot eri maissa, joulunviettotavat meillä ja muualla aina adventtiajasta loppiaiseen sekä jouluperinteet ennen ja nyt. Leppoisasti kirjoitetun asiatekstin oheen on ripoteltu monenmoista pikkukivaa – mm. 1900-luvun alun joululehdistä poimittuja puhteita ja kompia aattoillan ratoksi sekä nykynuorta hymyilyttäviä valistuksen sanoja. Veikeä piirroskuvitus on Mika Kolehmaisen käsialaa. Nostalgista joulutunnelmaa huokuvaa teosta kuvittavat myös entisajan joulukortit, vanhat valokuvat, kiiltokuvat, joululehdet ja muu jouluaiheinen kuvamateriaali.

Viihdyttävä, pitkäikäinen ja takuulla yllättävääkin tietoa tarjoava tietoteos perheen nuorille sekä kaikille jouluihmisille!

Mervi Koski työskentelee Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa ja on lasten-ja nuortenkirjallisuuden monipuolinen ammattilainen. Hän on julkaissut useita lasten- ja nuortenkirjoja, sekä faktaa että fiktiota.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

109

Kustantaja