Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Jago

Tyyppi
sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
"... voitte kuulla rikollisesta himosta, verisistä ja luonnonvastaisista teoista; sattuman sokeasta pelistä; ja vahingossa tapetuista; pakon tai oveluuden tappamista; lopuksi salajuonista, jotka erehdys käänsi punojiaan vastaan." – Hamlet V, 2

Vihdoin uusi pitkä tarina Königiltä! Tarina sijoittuu 1600-luvun teatterimiljööseen Lontoossa ja se rakentuu Shakespearen näytelmistä – Othello, Macbeth, Romeo ja Julia sekä Kesäyön unelma – lainatuista aiheista ja sitaateista maustettuna Königin oman mielikuvituksen tuotoksilla. Shakespearen näytelmissä kuvastuu kaikki ihmiskunnan kärsimys ja nautinto, kaikki rappio ja kataluus, kaikki ylpeys ja jalomielisyys, eikä mikään ole – tietenkään – muuttunut Elisabet I:n ajoista.

Jago on julkea kollaasikertomus, se on erinomaisesti piirretty ja kohtuullisen homahtava – mutta ehdoton lukunautinto myös heteroille. Albumi sisältää tekijän jälkisanat ja täydellisen lähdeluettelon käytetyistä näytelmistä ja sitaateista.

Jago on 14. König-suomennos.
Kirjallisuudenlaji
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
190
Kustantaja
Kääntäjä
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
181
Kustantaja
Kääntäjä
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli